Beşiktaş, Feyenoord Deplasmanından Avantajlı Dönüyor!

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Beşiktaş, Hollanda'da Feyenoord'u 2-1 yenerek, rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı. Kartal'ı kanatlandıran goller, Mustafa Pektemek ve Kerim Frei'dan geldi...

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Feyenoord'a konuk oldu.

De Kuip Stadı'ndaki yaklaşık 3 bin Türk taraftarın desteğini de arkasına alan temsilcimiz Beşiktaş, maça hızlı başladı.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Ramon Motta'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Pektemek, savunmanın arasında iyi yükselip kafayı vurdu ve Siyah-beyazlıları Hollanda'da 1-0 ön geçirdi.

Bu golden sonra Feyenoord, oyundaki dengeyi kurup beraberlik golü için Beşiktaş kalesinde baskı kurmak istese de Siyah-beyazlı oyuncular buna devrenin son bölümüne kadar izin vermedi.

Buna karşılık Beşiktaş ise yakaladığı kontraatak fırsatlarını, son paslardaki hatalar nedeniyle cömertçe harcadı ve soyunma odasına temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda da oyunun temposu düşüktü. Ancak bu bölümde Beşiktaş, Feyenoord'un topa hakim olmasına izin vermedi ve yakaladığı kontraatak fırsatlarında daha etkili oldu. Maçın 59. dakikasında Siyah-beyazlıların Chelsea'den transferi Demba Ba, Oğuzhan'ın yerine oyuna girdi.

Karşılaşmanın 70. dakikasında ise Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Kendi sahasından aldığı topla, harika bir deparla atağa kalkan Kerim Frei, ceza sahasına girer girmez yerden vurdu ve Feyenoord savunmasına da çarpan top ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle 2-0 öne geçerek, çok büyük bir moral kazandı.

İkinci golden sonra Feyenoord takımı, maç boyunca yaklaşamadığı kadar gole yaklaştı. Önce 76'da Feyenoordlu oyuncular karşı karşıya kalmak üzereyken araya Atiba girip kornere uzaklaştırdı. Kullanılan köşe vuruşunda ise Immers'in kafa vuruşunu kaleci Tolga Zengin parmaklarının doksandan ucuyla çıkardı.

Karşılaşmanın duraklama anlarında ise Feyenoord'un tek golü geldi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Elvis Manu'yu düşüren Motta, penaltıya sebep oldu. Penaltıda topun başına geçen Vrede, farkı 1'e indirdi ve skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan temsilcimiz, rövanş öncesi avantaj elde etti.

Beşiktaş ile Feyenoord arasındaki rövanş maçı 6 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.