Türk Yelkenciliği 2015'ten Umutlu

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli, yelken sporunda sorunları aştıklarını ve 2015 yılından umutlu olduklarını söyledi.

Belli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yelkenciliğin çok iyi ilerlediğinin söylenemeyeceğini ancak çabalar ve yürütülen projelerin umut verici olduğunu anlattı.
Yurt dışına açılmadıkları, rakiplerinin ne yaptığı görmedikleri ve onların gibi imkanlarla malzemeleri bulunmadığı sürece Türkiye'de yelken sporunun çıtasını yükseltmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Belli, şöyle devam etti:
"Sorunları hemen hemen aştık. Şu anda Olimpik Milli Takımımızın hazırlıklarıyla uğraşıyoruz. Onların, bu yıl yapacağı çalışmalarla 2016'da Rio'da (Brezilya) en az iki ya da üç kotayı garantilemesini bekliyoruz. Bunda başarılı olacağız inşallah. Eylül ayında Santander'den (İspanya) en az üç kotayla döneceğiz. Bunun için de 5 yabancı antrenörle anlaştık. Altına da yine milli takımlarımızda çalışmış, olimpiyatlarda görev almış eski sporcularımızı antrenör olarak getirdik. Bununla biraz çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz ama gezi yelkenciliği olarak bakarsak her geçen gün yeni marinalar yapılıyor. Marinalarda yer yok. Türkiye'de artık denize olan ilgi yükselmeye başladı.

Dolayısıyla da iyi bir yere geleceğine inanıyoruz."
- "Mutlu son çok uzak değil"
Türkiye'de yelkenciliğin Avrupa standartlarına geleceğini dile getiren Belli, bunun için çok çalışılması gerektiğine değindi.
Hem devlet hem sponsor desteğinin artırılmasına hem de kulüplerin mekan sorunlarının çözülmesine gereksinim duyulduğunu aktaran Belli, "Federasyonun başını sokacağı bir bina bile yok. Malzemelerini koyabilecek, olimpik sporcularını çalıştırabilecek bir yeri yok. Bunların tamamlanması lazım" ifadesini kullandı.
Belli, Gençlik Hizmetleri ile Spor Genel Müdürlüklerinin yöneticileriyle iyi ilişkilerini sürdürüp daha iyi noktalara geleceklerini belirtti.

Devlet kurumlarının, kendilerine ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştığına işaret eden Belli, "İyi günler bizi bekliyor. 2015'ten çok daha umutluyuz" diye konuştu.

Serhat Belli, Türkiye'de yelkenciliğin bir altyapısı bulunduğunu ancak bunun tesis ve sporcu olarak ikiye ayrılabileceğini anlattı. Sürekli sporcu yetiştiğine değinen Belli, şunları kaydetti:
"Son zamanlarda kulüplerimiz de birazcık maddi imkanlarını düzelterek uluslararası yarışların büyük bir kısmına kendi imkanlarıyla aşıyor. Milli takımın gittiği ama milli takımın haricinde de bu tür yarışlara katılmak isteyen bir sürü kulüp var. Altyapımız sporcu bakımından kuvvetli ama tesis yönünden altyapımız yok denecek kadar az. Bu da zaman içinde aşılacak. Çünkü şu anki Gençlik ve Spor Bakanlığı ile genel müdürlüklerinin olaya bakış açısı gerçekten pozitif. Türkiye'de sportif anlamda gerçekten tesisleşme yapıldı. Bundan Yelken Federasyonu olarak nasibimizi almanın peşindeyiz. Mutlu son çok uzak değil."

Kaynak: AA