'Rio Olimpiyatları İçin A Barajı Başarıdır'

Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu ǜyesi Ozan BozdoğŸan, 2016 Rio Olimpiyatları için sporcuların A barajını geçmesinin başŸarı olacağŸını, 2020 olimpiyatlarında madalya bekleyebileceklerini söyledi.

Dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ın Türkiye Yüzme Milli Takımı'nın başŸdanışŸmanı olmasının ardından yapılan çalışŸmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Ozan BozdoğŸan, şŸu anda yüzücülerinin derecelerinin sürekli iyiye gittiğŸini ve rekorların geldiğŸini kaydetti.

Bowman ile Turkcell'in sponsor olması sayesinde anlaşŸtıklarını vurgulayan BozdoğŸan, "Turkcell'in sponsor olması bize büyük bir gelir kaynağŸı oldu. Yüzücülerimizi ABD'ye gönderdik. Hem altyapıları hem de vizyonları gelişŸiyor, dereceleri düşŸüyor. Türkiye'de yüzme antrenman programları, altyapı ve vizyon olarak büyük bir değŸişŸim geçiriyor. Zaten şŸu an biz daha çok alt yapıya çalışŸıyoruz. Yüzme çünkü çok uzun süre çalışŸma gerektiren bir spor. YavaşŸ yavaşŸ ilerleme kaydedilerek, inşŸallah 5-6 sene içinde sonuçları almayı düşŸünüyoruz" diye konuşŸtu.
Rio 2016 için hedeflerinin sporcularının A barajını geçmesi olduğŸunu vurgulayan Ozan BozdoğŸan, şŸöyle devam etti:
"ǖnümüzde uzun bir süreç var, yavaşŸ yavaşŸ hazırlanıyoruz. Kamuoyunun da biraz sabırlı olması lazım. Turkcell'in bize sponsor olmasının nedeni yüzme federasyonundaki gelişŸimden kaynaklanan bir durum. 2016 Rio'da A barajı başŸarıdır. Bugüne kadar 1 sporcumuz A barajını geçmişŸti. O yüzden A barajını geçip, Rio'da yarı final ve finallerde yüzmemiz bizim için başŸarı olacak. İnşŸallah 2020 olimpiyatlarında artık madalyaları göreceğŸimize inanıyoruz."

- "Bowman sporcularımızla çok ilgileniyor"

Ozan BozdoğŸan, Bowman ile ABD'de 5 milli yüzücünün çalışŸtığŸını, bu sayının daha da artabileceğŸini söyledi.
ABD'ye giden sporcuların ilk etapta zorlandığŸını anlatan BozdoğŸan, şŸunları kaydetti:
"Bowman ile 5 sporcumuz çalışŸıyor. ABD'deki sistem çok daha sert olduğŸu için ilk etapta zorlandılar. Burada kulüplerde biraz daha gevşŸek çalışŸabiliyorlardı. Orada biraz daha sert, disiplinli çalışŸıyorlar, daha fazla yoruluyorlar. GelişŸimi çok daha çabuk gösteriyorlar. İlk yarışŸlarında hepimiz büyük bir performans gelişŸimi bekliyoruz. Bowman çok iyi bir antrenör, çocuklarla çok ilgileniyor. Performansa göre sporcu sayısı artacak. Alttan gelenleri hep takip ediyoruz. Burada 5 tane merkezimiz var. Bowman buraya da bir antrenör gönderdi. O da bütün merkezleri devamlı dolaşŸıyor."

- "Avrupa'da ses getireceğŸiz"

Ozan BozdoğŸan, gelecek yıl Avrupa Gençler şžampiyonası'nda 4-5 madalya alacaklarına inandığŸını belirterek, "İnşŸallah olimpiyatlara gitmeden Avrupa'da ses getireceğŸiz" dedi.

Avrupa Gençler şžampiyonası'nda madalya alan ancak ABD'ye gidince performansı düşŸen Ediz Yıldırımer'in toparlanacağŸına inandığŸını dile getiren Ozan BozdoğŸan, "Ediz, Avrupa gençlerde madalya almışŸtı. ABD'ye gidince bir sıla özlemi oluyor. ABD ile Türkiye hem kültürel hem soysal olarak da çok farklı. ABD'ye gittiğŸi zaman insan sorunlar yaşŸayabiliyor. Antrenman programın, bütün çevren değŸişŸiyor. Bunlardan kaynaklanan performans düşŸüklüğŸü de olabilir. Ancak Ediz, fiziksel ve düşŸünce olarak çok kuvvetli bir çocuk. ToparlayacağŸına inanıyorum. Kendi isteğŸi üzerine antrenör değŸişŸimine gitti. Kendisinden beklentilerimiz var" diyerek sözlerini tamamladı.


 

Kaynak: AA