Kardemir Karabükspor İlk Uefa Maçına Çıkıyor

Kardemir Karabükspor 45 yıllık tarihinde yarın ilk kez UEFA 3. ön eleme maçında sahasında Norveç takımı Rosenborg ile karşı karşıya gelecek.


Saat 20:00’de başlayacak maç öncesi Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas Rosenborg maçı öncesi basın toplantısı yaptı. Kafkas, ilk kez UEFA Avrupa liginde mücadele etmenin şehirde ve takımda tatlı bir heyecanı olduğunu söyleyerek, “Bizim avantaj ve dezavantajlarımız var. Avrupa seviyesinde çok az oyuncuya sahip olmamız, tecrübesiz olmamız bizim için dezavantaj olarak gözüyor. Transfer dönemin zorluğu birkaç oyuncunun bu maça yetişememiş olması bir handikap olarak gözüküyor. Çok ciddi bir kamp geçirdik ve 3 hazırlık maçı oynadık. Takım ve ben yarınki maça hazırız. Avantajlarımız ise hem ben hem oyuncular başarıya aç bir takımız. Özellikle başarının satın alınamayacak bir değer olduğunu bildiğimiz için bu maça ayrı bir önem veriyoruz. Maç iki aşamalı ve yarın gol yemeden alacağımız her sonuç büyük bir avantaj olacaktır. Buna golsüz beraberlikte dahil. Rakip için söylenecek fazla bir şey yok. Norveç’in en güçlü ve en etkili takımı. Belli bir sistemleri ile oyun anlayışları ve disiplinleri var. Zaten bir ekol takım. Her şeye rağmen tur şansı iki takım içinde eşit olduğuna inanıyorum. Yarın sabırlı ve sakin oynayıp Rosenborg’a gitmek istiyoruz” dedi.

"TURU GEÇEMEZSEK ÇOK ÜZÜLMEYECEĞİM"
Oyuncuların bu maçlarda oynayarak Avrupa tecrübesi kazanacağını ifade eden Kafkas, “Karabükspor’un yapılanma yılları. Böyle bir başarıyı bu sene yakalamış olmak büyük bir iş. Yavaş yavaş artık Karabükspor’un elinde değerleri olan ve üreten bir takım oluşmaya başladı.

Kaybedersek ve turu geçemezsek çok üzülmeyeceğim. Geçersek de Play-off daha da heyecanlı hale gelecek. Oyuncularıma çok güveniyorum. Taraftarımızın yarım akşamki desteği ile geçen sene kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Kadromuza kattığımız yeni oyunculara yer vereceğiz. Rosenborg takımının ligde hala oynuyor olması ve bizim ilk resmi maçımız olası bir realeti. Onlar daha hazırlar. Bizim en büyük silahımız hepimizin bende dahil başarıya aç olması. Rakip takım fiziksel açıdan çok uzunlar ve özellikle duran topları çok iyi kullanıyorlar. Bizim yaptığımız savunma çeşidi var. Maçta duran toplardan gol yemezsek ortada geçecektir” diye konuştu.

KAPTAN ÖZGENÇ: "ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"
Takım kaptanı Erdem Özgenç ise Kardemir Karabükspor tarihinde ilk defa uluslararası bir platformda boy göstereceğini belirterek, “Hepimizde bunun heyecanı var. Sonuçta biz de tecrübeli takımız. Sezona iyi bir şekilde hazırlanıp başlamak istiyoruz. Rosenborg takımı Norveç’in en kuvvetli takımlarından biri. Bizde onların oyun sistemine göre antrenman yaparak hazırlandık. Yarın kazanan taraf biz olarak oraya avantajla gitmek istiyoruz. Takım bunu yapabilecek kuvvette. Her geçen gün Karabükspor bir adım daha atıyor. Bu sene UEFA ile bunu kanıtlamış olduk. Elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA