Aerobik Cimnastik, Altın Çağını Yaşıyor

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, aerobik cimnastiğin, milli sporcuların uluslararası şampiyonalarda aldığı 7 madalyayla şimdiden bu yıla damgasını vurduğunu söyledi.

Bağcı, AA muhabirine, federasyonun yönetim kurulunda yer alanların daha önce cimnastik yaptığını belirterek, eksiklikleri giderme adına yapacakları çalışmaları önceden bildiklerini anlattı.
Kısa sürede başarıyı yakalamak için planlama yaptıklarını ifade eden Bağcı, sporcuların eksikliklerini gidermek için dünyadaki tecrübeli antrenörleri Türkiye'ye getirdiklerini kaydetti.

Bağcı, geçen yıl uluslararası turnuvada aerobik cimnastikte altın madalya kazandıklarını anımsatarak, "Bu, aerobik cimnastiğin ilk madalyasıydı. Bu yıl da uluslararası şampiyonlarda alınan 7 madalya, federasyon tarihinde aerobik cimnastik adına ilk. Aerobik cimnastikte aktif müsabakalar yapıldığından beri ilk kez geçen sene madalya kazandık. Disiplinler arasına baktığımızda aerobik cimnastik, uluslararası şampiyonalarda aldığı 7 madalya ile şimdiden bu yıla damgasını vurdu. Diğer branşların çalışmaları sürüyor. Bu yıl aerobik cimnastik için altın yıl olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Bu yıl Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası ve Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası yapılacağını kaydeden Bağcı, bu organizasyonların olimpiyat kotası için önemli olduğunu vurguladı.
- "Amacımız büyükler kategorisinde de başarılar elde etmek"
Bağcı, sporcuların uluslararası organizasyonlarda yarışmasının hakemler tarafından tanınmalarına olanak sağladığına dikkati çekerek, sporcuların potansiyelini ortaya çıkarmak için çabaladıklarını anlattı.
Aerobik cimnastikde Avrupa ülkelerini tanıdıklarını dile getiren Bağcı, "Bu dünya şampiyonasında Çin, Japonya, Güney Kore, Meksika, Brezilya, Vietnam gibi ülkeler, şampiyonalarda çok karşılaştığımız ülkeler değildi. Cimnastikte bazı kurallar göreceli olduğu için hakemin vereceği nota ihtiyacınız oluyor. Bu anlamda da hakemler arasında ülkelerin tanınmışlığı çok önemli. Geçen yıla kadar Türk sporculara hakemler not vermemiş. Dünya Şampiyonası'nda anons ediliyor, hakemler, 'Türkiye'de aerobik cimnastik mi yapılıyor?' diye düşünüyor. Bunları aşabilmek önemli" şeklinde konuştu.

Bağcı, 12-14 yaş grubunun Türkiye'ye başarı sağlamaya devam edeceğini aktararak, yönetim olarak bundan sonra sorumluluklarının daha da arttığını vurguladı.
Amaçlarının büyüklerde başarılar elde etmek olduğunu belirten Bağcı, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Yıldızlarda başarı elde ettik. 2 yıl sonraki dünya şampiyonasında bu sporcularımız gençlerde yarışacak. Bu jenerasyonu elimizde tutabilmek önemli. Bunlardan 4 yıl içinde elde edecekleri başarılarla büyükler kategorisinde bir şeyler yapabilecekler. Şu anda sporcularımızın eksikliklerini giderelim, 3'üncülük olmasın, 1'incilik olsun. Altyapıdan gelecek yeni sporcular bu başarılardan aşağı madalyalar almasın. Onun için de uluslararası alanda kimlerle çalışmamız gerekiyorsa bunun hazırlığını yapıyoruz."

Kaynak: AA