A Milli Kadın Basketbol Takımı Oyuncusu Nevriye Yılmaz Açıklaması

Türkiye'nin ev sahipliğŸinde 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşŸtirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol şžampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz, organizasyonda hayal kırıklığŸı yaşŸamamak için çok çalışŸtıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulanan Nevriye Yılmaz, uzun süredir birlikte çalışŸan ve birbirlerini iyi tanıyan bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "Topu çok iyi paylaşŸıyoruz, aramızda hiçbir şŸekilde ego savaşŸı yok, birbirimizi çok iyi tanıyoruz ve birbirimize çok iyi destek olup, açıklarımızı kapatıyoruz. Hiç kimsede ön plana çıkma endişŸesi yok. Bunlar ufak şŸeyler ama farkı meydana getiriyor" diye konuşŸtu.
Nevriye Yılmaz, Dünya şžampiyonası'nda başŸarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatarak, şŸunları kaydetti:
"Hayal kırıklığŸı olmaması için çok çalışŸıyoruz. Ankara'da iki yıl önce olimpiyat oyunları elemelerinde güzel bir tecrübemiz olmuşŸtu. Belki oynadığŸımız rakipler çok kuvvetli değŸildi ama kendi kıtalarının iyi takımlarıydı. Seyircimiz onlara karşŸı bizi çok iyi destekledi ve bize itici bir güç oldular. Seyircimiz, hem rakibi baskı altına alıyor hem de bizi motive ediyor. İnşŸallah seyirciler gelir ve bizi yalnız bırakmazlar."
Tecrübeli oyuncu, fiziki handikaptan dolayı savunma ağŸırlıklı oynadıklarını dile getirerek, "Fiziksel olarak diğŸer takımların gerisindeyiz. ǖzellikle iki ve üç numarada çok küçük kalıyoruz. Bu durum antrenörlerimizi savunma takımı olmamıza yöneltmişŸ olabilir. Bu nedenle savunmada iyi oynayarak bu açığŸımızı kapatmayı çalışŸıyoruz. Yıllardır böyle oynadığŸımız için alışŸtık" ifadelerini kullandı.
şžampiyonada mücadele edecekleri B Grubu'nda Fransa, Kanada ve Mozambik ile karşŸılaşŸacaklarını anımsatan Nevriye Yılmaz, şŸöyle devam etti:
"Fransa güçlü bir rakip. Avrupa basketbolunda İspanya ve Fransa'nın yeri çok farklı. İki takım açık ara önde. Fransa ile deplasmanda oynadığŸımız maçlarda hep başŸka faktörler devreye girdi. Kafa kafaya giden maçları hep bir veya iki basketle kaybettik. şžimdi bunun tersi olacağŸını düşŸünüyorum. Turnuvaya daha çok var. Taktiksel bazı etkenler olacaktır. İyi hazırlanırsak turnuvaya galibiyetle başŸlarız. Sonuçta bir ABD değŸiller. En azından dişŸimize göre bir rakip olduğŸunu düşŸünüyorum."

- "Spordaki sorunlar yöneticilerden kaynaklanıyor"

Nevriye Yılmaz, sporda yaşŸanan sorunların yönetimsel kaynaklı olduğŸunu ifade ederek, sözlerini şŸöyle tamamladı:
"Sorunlar, yöneticiler arasındaki sürtüşŸmelerden kaynaklanıyor. Sporcuların arasında bir sorun yok. ǖzellikle kadın takımlarında böyle bir hava yok. Tabii ki bu bir spor, biri kazanıyor, diğŸeri kaybediyor. Daha önceki yıllarda kaybeden taraf hep Galatasaray'dı, bu sefer kazanan taraf Galatasaray oldu. Sporda her zaman bir tarafın kazanacağŸının garantisi yok. YaşŸanan sorunlar yöneticilerin hırsından kaynaklanıyor ama bu gerginlik milli takıma veya oyunculara yansımıyor."

 

Kaynak: AA