Şampiyon Halkbank'ın Başarı Öyküsü

Halkbank Erkek Voleybol Takımı'yla, başkent Ankara'nın takım sporlarında geçen sezon en üst seviye liglerde şampiyonluk yaşayan tek ekibi Halkbank Spor Kulübü'nün başkanı Selahattin Süleymanoğlu, "Geçen sezon 3 kulvarda zirvede yer aldık. Bu başarı öyküsünü planlı ve programlı çalışarak başardık" dedi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada başarıya giden yolun plan ve programdan geçtiğini kaydeden Süleymanoğlu, "Yönetime geldikten sonra zihniyet değişikliğine gittik. İyi ve nokta transferler yaptık. Doğruyu söylemek gerekirse de işi de öğrendik. Şimdi takımımızı 2001'de 'Yüzyılın Voleybol Oyuncusu' seçilen İtalyan Lorenzo Bernardi'ye emanet ettik. Yeni hocamızın bizi daha iyi yerlere taşıyacağını umut ediyorum" diye konuştu.

Transfer ettikleri oyuncuları uzun süre izledikten sonra kadrolarına kattıklarını belirten Süleymanoğlu, şunları söyledi:
"Yaptığımız transferlerin başarısı tesadüf değil, uzun süre izlediğimiz için bize katkı sağlayacağından emin olduğumuz isimleri kadromuza kattık. Önceden takım olma yolunda sıkıntımız vardı ama son yıllarda bunu aştık ve şampiyonluklar gelmeye başladı.

Bu başarı öyküsünü planlı ve programlı çalışarak yazdık."

- Sözleşmeler artık 2 yıllık

Selahattin Süleymanoğlu, Halkbank'ın elde ettiği başarılar sonucunda yabancı oyuncuların kulübe bakışının değiştiğini ve 1 yıllık sözleşmeler yerine artık 2 sezonluk anlaşmalar yaptıklarını dile getirdi.
Yabancı oyuncuların yanına genç oyuncuları koyarak maliyeti aşağıya çekeceklerini belirten Süleymanoğlu, "Daha sert bir ekip oluşturmayı hedefliyoruz. Üç yıl sonra daha az bütçeli ve daha ses getirecek bir ekip oluşturacağız" diye konuştu.


- "Türkiye'nin pazar değerini yükselttik"

Halkbank'ın başarıları sayesinde Türkiye'nin marka değerinin arttığını kaydeden Süleymanoğlu, şöyle devam etti:
"Bir oyuncu, Türkiye'yi seçecekse hedefi olan takıma bakıyor. Başarılarımızı ve hedeflerimizi duyunca oyuncuları ikna etmekte zorlanmıyoruz. Halkbank, Türkiye'nin pazar değerini yükseltti. Ülkenin pazar değeri, Avrupa'daki başarılarla yükselir. Şampiyon Kulüpler Kupası'nı da alsaydık böyle bir başarı Avrupa'da bizden başka hiçbir kulüpte olmayacaktı. Türkiye'yi voleybolun pazarı haline getirecekti. Biz başarılarımız sayesinde iyi oyuncuları daha az maliyetle kadromuza kattık ve artık ikinci sınıf ülke muamelesi görmüyoruz. Halkbank, başarılar sayesinde Avrupa'da sürekli konuşulur hale geldi. Bu durum, ülke sporunun da marka değerini artırdı."
Kendisi olmasa da kulüpte artık bir düzenin oluştuğunu dile getiren Süleymanoğlu, Halkbank'ın voleybolda bir marka olduğunu ve bu markayı da kimsenin kaybetmek istemeyeceğini kaydetti.


- Birleşme yok

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Süleymanoğlu, herhangi bir takımla birleşme gibi durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Bankanın İstanbul'a taşınma durumunun ortaya çıkabileceğine ancak Halkbank'ın başka bir kulüple birleşemeyeceğine dikkati çeken Süleymanoğlu, "Banka İstanbul'a taşınsa da başka bir kulüple birleşme söz konusu olmaz. Bazı kulüpler yapmış olabilir ama biz yapmayız. Ankara'da bir takımla birleşme söz konusu olursa da ismimiz ilk başta yazılır. Bu kulübe çok emek verdik, ismimizin ikinci sırada yazılması gibi bir şey olamaz" değerlendirmesini yaptı.

- Banka, kulüp ve aile

Voleybolu çok sevdiğini ve kulübüne çok vakit ayırdığını söyleyen Selahattin Süleymanoğlu, gecenin ilerleyen saatlerine kadar voleybolla ilgilendiğini dile getirdi.
Genel müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu Halkbankası, kulüp ve ailesinden başka işi olmadığını ifade eden Süleymanoğlu, gençliğinde de oynadığı voleybolu çok sevdiğini ve vakit buldukça arkadaşlarıyla hala bu sporu yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA