Potanın Kupa Beyi

14 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında oyuncu, antrenör ve idareci olarak görev yapan Mustafa Ağme, adete bir basketbol fabrikası olarak çalışıyor.

Büyükşehir’de tam 6 kupa birden kaldıran Ağme, alt yapıya verdiği ağırlıkla da İzmir basketbolunun geleceği konusunda önemli bir misyonu üsteleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi formasıyla Beko TBL’ye oyuncu olarak çıkma sevinci yaşayan, antrenörlüğe geçtikten sonra 3 kez Bölgesel Lig, 2 defa da 3. Lig şampiyonluğu kupası kaldıran Mustafa Ağme, oyunculuktaki başarılı kariyerini antrenörlükte de sürdürüyor. Potada başarıdan başarıya koşan genç teknik adam, yolunda emin adımlarla ilerliyor. Basketbola Pınar Karşıyaka’da başlayan Ağme, Türk Telekom, PTT ve Kuşadası Gençlik formaları da giydikten sonra 7 sezon aralıksız İzmir Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nda mücadele edip aktif oyunculuk yaşamını noktaladı. 2008 Ağustos’unda aynı çatı altında antrenörlüğe başlayan Mustafa Ağme, geçen 6 yıllık süreçte takımını 3 kez 3. Lig’e, 2 defa da 2. Lig’e çıkardı. “Hedefimiz, tamamen kendi oyuncularımızdan kurulu bir ekiple şampiyon olarak üst liglere çıkmak” diyen Ağme, Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir basketbolunun önemli okullarından biri olduğunu söyledi.

“İSTANBUL’UN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KIRMANIN YOLU BURADAN GEÇİYOR”
6 yıldır görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nda altyapı patentli oyunculara forma verme misyonunu yerine getirmeye çalıştığının altını çizen genç teknik adam, “Beş sezonluk bir aradan sonra genç erkeklerde Türkiye Şampiyonası’na katılmayı başardık. Geçen sezon, 2 oyuncumuzu altyapıdan A Takım kadrosuna dahil ettik. Her adımı planlanmış bir organizasyon olarak üstteki oyuncu sayımızı artırıp daha fazla sayıda ulusal organizasyonun içerisinde yer almamız gerekiyor. İstanbul’un basketboldaki üstünlüğünü kırmanın yolu buradan geçiyor” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR KULÜBÜZ”
2000 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında oyuncu, antrenör ve idareci olarak görev yaptığını belirten Ağme, “Burası bir ev, bir okul gibi. Çalışmak ve hep daha iyisini yapmak gerekiyor. Ekip olarak bunun bilincindeyiz. 14 yılımın 8’ini oyuncu, 6’sını antrenör olarak geçirdiğim için burası artık benim için vazgeçilmez bir yer haline dönüştü. Oyuncularıma da buranın değerini anlatıyorum. Çok çalışmaları gerektiğini söylüyor ve onlara ‘maçı oyuncular kazanır ama şampiyonluğa takımlar ulaşır’ fikrini aşılıyorum. Biz büyük bir kulübün, büyük bir ekibiyiz. Bu kulübü büyütmek de en önemli misyonumuz” dedi.

Kaynak: İHA