'Bugünün Yıldız Tekvandocuları 2020 Olimpiyatları'nda Parlayacak'

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Nur Tatar örneğinde olduğu gibi küçük yaşlarda olimpiyatlara hazır sporcuların çıkacağını belirterek, "Dünya Şampiyonası'nda kendini ispatlayan çocuklarımızın bu başarısı, gelecekte de aynı başarılara imza atacaklarının bir göstergesidir. Sporcularımız, bu şampiyonada olduğu gibi 2020 Olimpiyatları'nda da parlayacakları kanaatindeyim" dedi.

Dünya Tekvando Federasyonu'nun (WTF) ilk kez düzenlediği ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği Azerbaycan'daki şampiyonada Türk Milli Takımı, kızlarda ikinci, erkeklerde altıncı oldu. Kızlar klasmanında 2 altın ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, 62 puanla ikinciliği elde ederken, erkeklerde 3 bronz madalyayla altıncı sırada yer aldı.
Federasyon başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 10'u kız, 20 sporcudan oluşan Türk Milli Takımı'ndan kızlarda Tuğba Yılmaz ve Aleyna Yılmaz altın, Sefa Ceren Koyuncu, Emine Göğebakan, İrem Bekdaş, Hilal Şimşek, İrem Erdoğan bronz, erkeklerde ise Mertcan Dolmacı, Hüseyin Kartal ve Muhammed Emin Açıkgöz bronz madalyayı kazanan isimler olduğunu hatırlattı.
Milli takımın rekor madalya sayısına ulaştığını ifade belirten Şahin, millilerin kaliteli sporcu olmaları noktasında birbirlerinden farkları olmadığını alınan madalyalarla ispatladıklarını vurgulayarak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yaptığımız 'Tekvando Doğu' ve 'Tekvando Yıldızlarını Arıyor' projelerinin meyvelerini, bu şampiyonada aldık. WTF tarafından ilki yapılan bu şampiyona, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na altyapıdan yetişen sporcularımız olduğunu kanıtladı. Sadece bugünün değil, yarının sporcularını da hazırlayan bir federasyon konumundayız" diye konuştu.

Yıldız Milli Takım sporcularının 12-14 yaş aralığında olduğunu ve 6 yıl sonra genç sporcu olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele edebilecek sporcu konumuna gelebileceğini ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
"Nur Tatar örneğinde olduğu gibi olimpiyatlara altyapıdan hazırlanmış genç sporcular çıkacak. Dünya Şampiyonası'nda kendini ispatlayan çocuklarımızın bu başarısı, gelecekte de aynı başarılara imza atacaklarının bir göstergesidir. Sporcularımız, bu şampiyonada olduğu gibi 2020 Olimpiyatları'nda da parlayacakları kanaatindeyim. Millilerimizi gelişim kamplarında eğitmeye, uluslararası turnuvalara göndererek tecrübe kazandırmaya devam edeceğiz. Dünya, Avrupa Şampiyonaları ve olimpiyatlarda başarılı olmaları için gerekli hazırlıkları yapacağız."
Federasyon başkanı Şahin, minikler, yıldızlar, gençler, ümitler ve büyükler kategorilerinde gelişim ve takım kampları düzenlendiğini belirterek, büyüklerde mücadele eden sporcuların yanı sıra 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda yarışmaya aday olabilecek sporcuları da hazırlamaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA