Başak Gençlik ve Spor Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Mamak Belediyesi’nin Başak Mahallesi’nde 3 ay önce açılışını gerçekleştirdiği Başak Gençlik ve Spor Merkezi hizmet vermeye başladı.


Mamak Belediyesi’nin Başak Mahallesi’nde 3 ay önce açılışını gerçekleştirdiği Başak Gençlik ve Spor Merkezi hizmet vermeye başladı.

Binlerce genci çeşitli aktiviteler ve eğitimlerle buluşturan merkez, 300’ün üzerinde üyesiyle haftanın altı günü hizmet vererek Mamak’ta gençlere yeni bir dünyanın kapılarını araladı. Gençlik merkezleri ile gençlerin eğitimine yatırım yaptıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Biz merkezlerimizde boş zamanlarını güzel geçiren, iyi şeyler öğrenebilen ve paylaşımcılığın arttığı gençliği hedefledik. Gençler boş zamanlarını kahve köşelerinde, internet kafelerde, sokak başlarında geçirmek yerine, gençlik merkezlerimize gelerek hoş vakit geçirebilirler. İster spor yapabilir, isterlerse de eğitim alabilirler” dedi.

Gençlik merkezleri ile Mamak gençliğine yeni bir alternatif sunduklarını kaydeden Akgül, gençlerin bu merkezlerde kişisel gelişimlerine önemli katkı sağlayacaklarını söyledi.

10-27 yaş arası çocuk ve gençlerin bedensel, akademik, ruhsal ve sosyal tüm ihtiyaçları düşünülerek aktivitelerin organize edildiği merkezde gençlerin derslerine yardımcı etüt kursları, kendilerini tanımalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine yönelik hobi, el sanatları, enstrüman kursları ve sağlıklı birer birey olmalarına yardımcı spor kursları hizmet vermeye başladı.

Merkezde gençlerin güvenli bir ortamda basketbol, bilardo, langırt gibi her türlü bilgi ve beceri oyunların yer aldığı oyun salonu, konferans salonu, ödevlerini ve araştırmalarını gerçekleştirebilecekleri kütüphane ve okuma salonu, eğitici seminerlere yönelik donanımlı seminer salonu, resim ve müzik atölyeleri, masa tenisi müsabakası gerçekleştirilebilecek alanlar, satranç eğitimlerinin verildiği alanlar, sportif aktivitelerin yapılabileceği 500 kişilik çok amaçlı (basketbol-voleybol-hentbol) spor sahası bulunuyor. Çok yakında açılacak fitness ve egzersiz salonlarıyla da göz dolduracak merkeze gençler 3 ay, 6 ay ya da 1 yıl süresince üye olabiliyor.

Yeni ve güçlü arkadaşlıkların yanı sıra gençlerin sosyal yönden de gelişimlerini sağlayacak merkez, gençlerin kültür ve sanatla iç içe olmalarını sağlayacak kulüpler kurdu. Dil, enstrüman, bilgisayar, fotoğrafçılık, diksiyon, radyo-sinema, tarih, tiyatro, dağcılık ve doğa sporları, izcilik, su ve su altı sporları, resim ve el sanatları, savunma sporları, gazetecilik ve yazarlık, girişimcilik ve liderlik gibi 40’a yakın kulübün yer aldığı merkezde gençler ilgisi olan alanlardan birini seçerek, o alanda hem teorik hem de pratik eğitimlerin yanı sıra aktiviteler gerçekleştirecek. 09.00-18.00 saatleri arası hizmet verecek merkezde gençler hayatı ve zamanı planlı yaşayacak

Kaynak: İHA