Tekvandonun 'Yıldızları' Yurda Döndü

Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 10 madalya kazanan Türk Milli Takımı kafilesi yurda döndü.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen şampiyonada 2 altın ve 8 bronz madalya kazanan milliler, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda çiçeklerle karşılandı. Türkiye Tekvando Federasyonu yetkilileri ve sporcuların ailelerinin katıldığı karşılamada, sporculara ve antrenörlere çiçekten kolye takıldı.
Milli takım kafilesine eşlik eden federasyon dış ilişkiler koordinatörü Ali Sağırkaya, şampiyonada 20 kişiden oluşan milli takımdan 10'unun madalya aldığını hatırlatarak, sporcuların üstün bir performans sergilediklerini belirtti.

Federasyon olarak, 2020 Olimpiyatları'na hazırlık aşamasında altyapıya çok önem verdiklerini söyleyen Sağırkaya, "Bu şampiyona, altyapıya verdiğimiz önemin semeresini aldığımızı gösteriyor. Yeni Servet Tazegüller yeni Nur Tatarlar yolda, geliyor. Aynı zamanda Ramazan Bayramı olması nedeniyle madalyalarımızı, Türk milletine ve zulme uğrayan Gazze'deki Filistinli Müslüman kardeşlerimize armağan ediyoruz" dedi.

Sağırkaya, sporcuların başarı merdivenlerini basamak basamak çıkacağını dile getirerek, "Zirveyi elde edebilmek için milli takım sporcularımızı sıkça turnuvalara götürüyoruz. Yoğun bir faaliyet takvimimiz var. Türkiye'nin lokomotif spor branşlarından tekvandonun, başarıyı muhafaza edebilmesi için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA