Fenerbahçe-sepahan Maçının Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sepahan hazırlık maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Daha yolun başındayız.

Hem 4. yıldıza, hem de hedefleri olan şampiyonluğa ulaşmak adına başlangıç yaptık” dedi.


Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında Düzce 18 Temmuz Stadyumu'nda İran'ın Sepahan takımını ile yaptı. Fenerbahçe’nin 1-0'lık galibiyeti ile sona eren maçın ardından teknik direktör Ersun Yanal, “12 gün tam antrenman yaptık. Eksiksiz katılım oldu. Bugün Caner’in ufak bir sorunu vardı. Bizce oynayabilirdi. Problem yoktu ama onu riske etmedik. Hiçbir sorun yaşamadan bitirdiğimiz kampın bitiminde de bir hazırlık maçı yaptık. Oyuncularımızın katılımı üst düzeydeydi. Hazır geldiler. Kaldığı yerden devam edecek. Hem 4. yıldıza, hem de hedefleri olan şampiyonluğa ulaşmak adına başlangıç yaptık. Önümüzde, oynayacağımız maçlar var. Türkiye’de bir ilk olacak Soma için 45'er dakikalık Chelsea, Beşiktaş ve bizim katılacağımız maç olacak. Galatasaray derbisiyle, süper lige hazır hale geleceğiz. Daha yolun çok başındayız. Kuyt ve Emenike de bize katılacak. Takımımız kaldığımız yerden performansa devam edecek” dedi.

Ersun Yanal, Diego’nun takıma uyumu ile ilgili olarak soruya, “Biz uyumlu ve olumlu bir takımız. Diego’nun çok büyük problem yaşayacağını düşünmüyorum. O da problem yaşamayacak kadar deneyimli bir oyuncu. Bence her şey yolunda gidiyor” diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali ise, maç sonu yaptığı açıklamada, “Takım olarak, belki istediklerimizi çok sahaya yansıtamadık. Tabii bu yoğun ve ağır idmanların sonucu diyebiliriz. Vücut olarak yorgunuz. Önemli olan kazanmaktı. Onu da başardık. Oyun olarak belki iyi bir oyun sergileyemedik. Ama daha çok erken, önümüzde daha hazırlık maçları var. İlerideki hazırlık maçlarında daha iyi hazır hale gelmek istiyoruz. Uzun zamandır forma şansı bulamıyorduk. Ameliyatımdan sonrada ilk maçımdı. Onun için çok istekli ve arzuluydum. Bunu da sahaya yansıttığımı düşünüyorum. İnşallah daha iyi olurum” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından takım Düzce’den ayrıldı.

Kaynak: İHA