Domantas Açıklaması

Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa basketbolunun efsane ismi Arvydas Sabonis’in oğlu Domantas Sabonis de bulunuyor.


Konya’da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa’nın gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından biri olan ve kariyeri boyunca da bir çok önemli başarıya imza atan Litvanyalı eski basketbolcu Arvydas Sabonis’in oğlu olan Domantas, babasının isminin kendisi üzerinde büyük baskı oluşturduğunu vurgulayarak, “Başlarda o baskıyı üzerimde hissediyordum ve bu da benim oyunumu etkiliyordu. Ancak şu an maça çıktığımda sadece basketbola konsantre oluyorum. Bu sayede oyunumdan başka hiçbir şey düşünmüyorum” dedi.

“HER MAÇA GALİBİYET PAROLASIYLA ÇIKIYORUZ”
Domantas Sabonis, şampiyonada her maçı ayrı ayrı düşündüklerini belirterek, “Bu nedenle de her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz. Hedefimiz, gelecek yıl düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda yer almak” ifadelerini kullandı.

“TEK AMACIM İYİ MÜCADELE EDİP MUHTEŞEM BİR SEZON GEÇİRMEK”
Ailesinin yanı sıra arkadaşlarının da kendisine yardımcı olduğun belirten Domantas, “Önümüzdeki yıl National Collegiate Athletics Association'da Gonzaga Üniversitesi’nde oynayacağım. Açıkçası tek amacım orada iyi mücadele edip muhteşem bir sezon geçirmek olacak. Avrupa’da kalmak ya da NCAA’e gitmek konusunda karar almamda ailemin etkisi de oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA