Tsyd, Gürcistan'da Türk Basınına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Chikhura Sachkere ile Bursaspor arasında Gürcistan'da oynanan karşılaşmanın ardından basın toplantı odasında Türk basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınadı.

TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, maçın ardından basın toplantısında yaşanan olayların üzüntü verici boyutlara ulaştığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Toplantı salonunda meslektaşlarımıza karşı sergilenen kabul edilemez düzeydeki kaba tutum ve davranışların yanı sıra Doğan Haber Ajansı muhabiri Emre Koşak ve Bursa Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'a toplantı salonunda olmaması gereken ve medya kartları bulunmayan bir grup tarafından yapılan saldırılar sportmenlikle, centilmenlikte bağdaşmamaktadır. Olaylar sırasında herhangi bir UEFA yetkilisinin ve güvenlik güçlerinin salonda bulunmaması, emniyet güçlerinin ise ancak sözlü ve fiili saldırılar bittikten sonra müdahil olması da ciddi eksiklik olarak dikkat çekmiştir. TSYD olarak meslektaşlarımıza yapılan saldırıları kınarken, UEFA temsilcilerini, benzeri olayların başka maçlarda da yaşanmaması için, alınacak önlemlerin daha titiz biçimde uygulanmasını sağlamaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA