Hentbol Bayanlar Süper Ligi

Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, tecrübeli antrenör Osman Kalyoncu ile sözleşme imzaladı.


Bir kafede düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Mustafa Uğur Ünal, transfer çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, bu kapsamda çalışmaları belirli bir noktaya getirdiklerini söyledi.

Tecrübeli antrenör Osman Kalyoncu ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Ünal, “Hocamız süper lige hakim olduğu için bütün oyuncularla dirsek teması içinde. Sezon başladıktan sonra, Kastamonu’yu hentbol şehri haline getirmek ve bu sayede farkındalık oluşturmak istiyoruz. Maç günlerinin şölen havasında geçmesini istiyoruz. Bu konuda hocamızın da görüştüğü şirketler var, biraz daha profesyonel manada bakıyoruz bu işe. Hocamızın kentteki beden eğitimi öğretmenlerini de işin içine katarak alt yapıyla ilgili düşünceleri var. Anladığım kadarıyla hocamız, yatılı okullara da büyük önem veriyor. Onunla ilgili de çalışmalarımız olacak. Kendisine sözleşmenin hayırlı olmasını ve yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

Antrenör Osman Kalyoncu ise Kastamonu’nun kendisine yabancı bir şehir olmadığını dile getirerek, “Geçmiş görevlerimde Kastamonu’da bulundum. Bu yüzden Kastamonu hentbolunun da son durumunu az çok biliyorum. Buraya hem Türk hentbolu hem de Kastamonu hentbolunda kalıcı izler bırakacak çalışmaların içerisinde yer almak için geldim. Daha önce de milli takımlarda birlikte çalıştığım Cengiz Kesici hocayla birlikte burada önemli işler gerçekleştirmek için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

“HEDEF KASTAMONU’DA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNAMAK”
Kastamonu’da yapmayı düşündüğü kısa ve uzun vadeli planlar hakkında bilgi veren Kalyoncu, “Ben gittiğim kulüplerde hep alt yapı çalışmaları içerisinde yer aldım. Kastamonu da alt yapı açısından potansiyeli olan bir şehirdir. Kadınlar liglerinde üç ligde temsilcisi üç temsilcisi yer alıyor. Bu takımlara lokomotif olacak, başı çekecek bir takım oluşturarak, tüm bu takımlarımızı hep birlikte bir yerlere taşıyacak bir sistem kurmamız gerekiyor. Alt yapı için beden eğitimi öğretmenlerinin de işin içerisinde olduğu geniş kapsamlı bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Ancak bu işin sonunda Kastamonu’da yetişen sporcuların Kastamonu’da kalması gerekiyor. Kentin olanakları sporcuyu burada tutmak için yeterli ancak bununla beraber sporcunun burada kalması için takımımızın hedef takım olması gerekiyor. Bunu da başarmak için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

"İLK 5'İ HEDEFLİYORUZ"
Gelecek sezon Kastamonu Belediyespor ile ligde ilk 5 arasında yer almayı hedeflediklerini açıklayan Kalyoncu, şunları kaydetti:
“Gelecek sezonu ilk beşte bitirerek Kastamonu’da Avrupa Kupası maçı oynamayı hedefliyoruz. Kastamonu’da hentbola yoğun bir ilginin olduğunu biliyorum ve takımı halkla bütünleştirerek bir sinerji oluşturmak istiyorum. Bu sinerjiyi oluşturmak için Kastamonu’da Avrupa Kupası maçının oynanmasının etkili olacağını düşünüyorum. Bu hedeflerimize ulaşmak için gelecek sezon kuracağımız kadronun mücadeleci olması gerekiyor. Oyun anlayışımızda ise en öncelikli olarak defansımızı güçlendireceğiz. Bugün hangi spor branşına bakarsanız bakın defansı güçlü olmayan takımlar başarıya ulaşamıyor. İyi savunma yapan, mücadeleci bir takımla hedeflerimize ulaşabiliriz.”
Konuşmaların ardından kulüp başkanı Ünal ile antrenör Kalyoncu arasında sözleşme imzalandı. Törene Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş, Kastamonu Belediyespor Yardımcı Antrenörü Cengiz Kesici ve Basın Sözcüsü Hüdaver Eski ile Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kırkbeşoğlu da katıldı.

Heyettekiler, daha sonra Atatürk Spor Salonu ve Gazi Stadı başta olmak üzere, kamp alanlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak: İHA