İsmail Kartal Açıklaması

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası’nda sürdüren Fenerbahçe’de, yardımcı antrenör İsmail Kartal, takımda moral ve motivasyonun üst seviyede olduğunu söyledi.


Kartal sarı-lacivertli takımın kampında, FB Tv’ye açıklamalarda bulundu. Kamp dönemini değerlendiren Kartal, “Kamp gerçekten çok güzel gidiyor. Havaların da burada serin olması çok güzel. Çok güzel bir ortamımız var. Oyuncularımızın moral ve motivasyonu da çok iyi. Futbolcularımız da tatillerini en iyi şekilde geçirip, geldiler. Sezona başladık ve şu ana kadar her şey güzel gidiyor” dedi.

“BİRÇOK ÜLKEDE BÖYLE BİR ORTAM YOK”
Kartal, sarı-lacivertli takımın Türk sporuna kazandırdığı tesislerin sporcuların motivasyonunu da etkilediğini ifade ederek, “Öncelikle psikolojik motivasyon anlamında çok güzel kazanımlar olduğunu söylemek isterim. Yurt dışına gittiğimizde birçok ülkede böyle bir ortam yok. Yani hem konaklama hem de sportif faaliyetleri yapabilecek mekanlar yok ama Topuk Yaylası Tesisleri bu anlamda bir örnektir. Burası bizim kendi evimiz, kendi tesisimiz. Bunların hepsi futbolcuların çalışmayla ilgili moral ve motivasyonunu yükselten şeylerdir. Bu anlamda Fenerbahçemizin, Türk sporuna kazandırdığı çok önemli bir tesisteyiz. Ben de böyle bir tesise sahip olduğumuz için gururluyum” diye konuştu.

“OYUNCULAR ERSUN HOCA’NIN FELSEFESİNİ ANLADI”
Takımdaki her oyuncunun teknik direktör Ersun Yanal’ın oyun felsefesini çok iyi anladığını ve bu sayede de başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan İsmail Kartal, “Geçtiğimiz yıl Ersun Hocamızın ilk yılıydı. Onun futbol felsefesi ile ilgili sezon başında yapılan çalışmalarımız vardır ve bu felsefeyi oyunculara anlatmamız gerekti. Zaman zaman bu anlamda zorluklar yaşadık ama şimdi 1 yıl geçti ve Ersun Hoca ile birlikte şampiyon olduk. Onun taktiksel ve fiziki felsefesini oyuncular bildikleri için, yeni sezona da hazır geldiler. Geçtiğimiz sezondan itibaren futbolcularımız Ersun Hoca’nın oyun felsefesi anlamında ne istediğini biliyor. Bu anlamda da zorluk çekmiyoruz. Alt yapıdan da oyuncularımız geldi, onlara da bu sistemi anlatıyoruz ve iyi gidiyor. İstediğimiz düzeyde, istediğimiz performansı alıyoruz. Anlık performansı antrenmanlardan sonra dijital araçlarla da kontrol edebiliyoruz. Geçen sezon başına oranla bu sezon başında yüzde 5’lik bir artış söz konusu diyebilirim. O nedenle her şey gayet güzel gidiyor” şeklinde konuştu.

“FUTBOLCULARDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ TAKİP EDİYORUZ”
Başarılı antrenör, yaz döneminin ardından futbolcuların performanslarında meydana gelebilecek değişiklikleri de takip ettiklerini vurgulayarak, “Geçen sezonu tamamlayan futbolcularımızın bu sezon başı itibariyle kiloları, yağ oranları ve koşu mesafelerine baktık. Bazı futbolcularımızın bu oranlarında artış, bazılarında ise düşüş olduğunu gördük. Az önce saydığın oranlarda artış olan futbolcularımıza takviye antrenman programları veriyoruz. Sabah 06.45’te kalkan futbolcu 1 saatlik bir koşu yapar ve antrenmana hazır hale gelir. Salonda da bir takım çalışmalar yapıyoruz. Kuvvet konusunda hangi bölgede zayıflıkları varsa birtakım araçlar eşliğinde o bölgelerde antrenman yaptırıyoruz. Bu şekilde yaptıkları bireysel antrenmanlarla yeni sezona hazır hale geliyor. Bütün oyuncularımızı aynı seviyeye getirmek ve o seviyede tutmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

“LÖW İL HER ZAMAN KONUŞUYORUZ”
Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya ve Teknik Direktörü Löw hakkındaki görüşlerini açıklayan Kartal, şunları söyledi:
“Löw ile her zaman konuşuyoruz. Sürekli iletişim halindeyiz. Dünya Kupası bittikten sonra da konuştuk. Aslında kupayı kazanacağından çok da emin değildi ama en azından bir final oynayacağını biliyordu. Takımı çünkü o seviyeye gelmişti. Dünya Kupası’nda disiplinli ve istikrarlı bir şekilde oynayarak kupayı hak eden taraf oldular. Ben kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Dünya futbolunun önünü açıp, vizyonunu genişletmiştir” açıklamasında bulundu.

“BİZ, KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ”
İsmail Kartal, 2014-2015 sezonu fikstürünü de değerlendirerek, “Geçtiğimiz sene Karabükspor ile deplasmanda oynadığımız maçta, sahanın 4’te 3’lük bölümü buzluydu. Futbol oynamaya çok da elverişli değildi. Orada pek de iyi oynamadık. Bu sene de Karabükspor ile ilk maçımız var. Bu sene daha iyi olacağına inanıyorum. Biz takımımıza güveniyoruz. Fikstür, bizim için ne avantaj ne de dezavantajdır. Ben oyuncuma güveniyorum. Bu noktada da içeride ya da dışarıda oynamak çok da fark etmiyor. Kendi takımımın gücünü ve neler yapabileceğini gördüğüm ve onlara inandığım için fark etmez diyorum. Ancak rakiplerimizle ilk yarıda deplasmanda oynamak ikinci yarıda kendi sahamızda oynayacak olmamız için bir avantaj diyebilirim. Kendi evimizde taraftarımızla birleştiğimiz, bütünleştiğimi zaman herkesi yenebiliyoruz, biz bu güce sahibiz. Biz, kazanmak için sahada olacağız. Fenerbahçe; her zaman, her maçına kazanmak için çıkar” dedi.

“DIEGO HÜCUM YÖNÜNDEN TAKIMI ZENGİNLEŞTİRECEK”
Sarı-lacivertli takımın yeni transferi Diego Ribas ile ilgili sorulan bir soru üzerine Kartal, “Bu yıl Diego Ribas’ın da takıma gelmesiyle birlikte 3. bölgede bağlantı anlamında hücumsallık yönünden takımı çok daha zenginleştireceğini düşünüyorum. Topun o bölgede kalması, ön tarafta hızlı ve direkt gole gidebilen oyuncularımızı yönlendirebilmesi ve son vuruşları iyi yapabilen bir oyuncu olmasıyla beraber bu sene hücumsal anlamda biraz daha zenginleşebileceğimize inanıyorum. Geçen sezonu şampiyon tamamlamamız ve oyuncularımızın Ersun Hoca’nın oyun felsefesini kavramalarından dolayı da daha iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Tabii şöyle bir takımlara baktığımızda da Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un iyi hamleler yaptığını görüyoruz. Aynı şekilde Galatasaray da hamleler yapmaya başladı.

Evet, lig kolay olmayacak, çok daha fazla çalışmamız lazım. Bu sene, geçen sezonun üstüne ne koyabiliriz diye düşünüp, ona göre çalışmalıyız. 3 hafta kala değil de, 6 hafta kala şampiyonluğumuzu nasıl ilan ederiz onun için çalışmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA