Kartepe Tırmanma Yarışı Nefes Kesti

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü’nce (KOSDER) organize edilen, 2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 5. ayağı Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde başladı.


2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın beşinci ayağı olan KOSDER Kartepe Tırmanma Yarışı, Kartepe sınırları içinde bulunan Maşukiye Kartepe Kayak Merkezi çıkış yolu üzerindeki parkurda başladı.

6 km uzunluğundaki parkurdaki zorlu virajlar ve havanın yağışlı olması, yarış öncesi antrenman turlarına çıkan sürücüleri hayli zorladı. Yarışa katılan araçlardan 4’ü antrenman turları sırasında geçirdikleri çeşitli kazalar nedeniyle yarış dışı kaldı.

Bu yıl 8. kez düzenlenen Kartepe Tırmanma Yarışı’nda yarışçılar, asfalt zeminden oluşan 6 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. 14.00’da Manzara Restoran önünden start alan yarışta, 6 kategoride 25 araç zamanla yarıştı. Yarış nedeniyle kayak merkezi yolu trafiğe kapanırken, yarış esnasında kaza yaparak yarış dışı kalan araçlar çekici yardımıyla parkur dışına alındı.

6. kategoride yarışan ve küçük bir kaza atlatan Ümit Ülkü yarış parkuru hakkında değerlendirme yaparak, “Aracın debriyajı dağıldı. Kenara çektik. Önemli bir şey yok. Şu anda gerekli tamiratlar yapıldı. İnşallah ilk startımızı alacağız. Tırmanma yarışları içerisinde en düzgünü diyebileceğim, asfaltı en güzel diyebileceğim bir parkur. Tabii gün içinde 2-3 tane sezonu birden yaşadık. Yağmur, sis, soğuk derken şimdi de güneş açtı. İnşallah zevkli kazasız belasız bir yarış olur” dedi.

Yarışların düzenlenmesinde katkı sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, “30 yıl kadar önce, o zaman lise öğrencisiyken burada yapılan tırmanma yarışlarında ben bayrak hakemiydim. Bugün belediye başkanı olarak start vermek nasip oldu. Ama bundan daha ötesi Kartepemiz'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm için çok mutluyum” diye konuştu.

Kaynak: İHA