İnegölspor Bir Üst Lige Çıkmayı Hedefliyor

İnegölspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, birçok zorluğu aşıp bir üst lige çıkmak istediklerini söyledi.


Bordo-beyazlılar, sabah ve akşam üzeri olmak üzere günde çift idmanla hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktör Şaban Yıldırım, basın mensupları ile bir araya gelerek genel bir durum değerlendirmesi yaptı

“İSTEKLİ VE OYUN İÇİN AÇ OYUNCU ARIYORUZ”
İlk olarak transfer çalışmalarına değinen deneyimli teknik adam, “Forvet olarak bir tane oyuncumuz var elimizde. Mümin gibi oyuncunun bizim takımda oluşu bizi rahatlatıyor. Çok iyi forvet. Ama adet olarak orada eksiğimiz var. Bir tane daha kaliteli bir forvet düşünüyoruz. Arayışlarımız sürüyor. Yöneticilerimiz o konuyla ilgili her türlü çalışmayı yapıyorlar. Önümüzde zaman var. Metin Akan ve Gökhan Güleç planlarımıza dahil değil. Biz şuna dikkat ediyoruz; istekli ve oyun için aç oyuncu arıyoruz. Henüz heyecanını yitirmemiş, üst ligden gelebilir ama heyecanını yitirmemiş olmalı. Metin iyi bir oyuncuydu, geçen sene bazı sorunlar yaşamış ama planlarımıza dahil etmedik” dedi.

“HER AN GELİŞMELER OLABİLİR”
“Takımda düşünmediğiniz isimler var mı?” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Kadro oluşum aşamasında ama biz bir listeyle geldik. O liste büyük oranda tamamlandı zaten. Genç oyuncularımız var, onları göreceğiz. Genç oyuncularımızı gördükten sonra bir karara varacağız. Transfer dönemi Eylül ayına kadar sürüyor. Her an gelişmeler olabilir. Bazı fırsatlar önümüze gelebilir. O fırsatları değerlendireceğiz” diye konuştu.

"İYİ TAKIM OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Grubu değerlendiren Yıldırım, “Zorlu bir grupta olduğumuz doğru. İyi bütçeli takımlara sahip bir gruptayız. Daha fazla üst lig için iddialı olan takımlar var. Ama biz ne yapıyoruz ona bakacağız. İyi takım olmaya çalışacağız. İyi takım olursak birçok zorluğu aşabileceğimizi umuyoruz. İnegölspor’un çok önemli avantajları var. Diğer kulüplerin belki bütçesi daha fazla olabilir ama İnegölspor’un da başka avantajları var. Biz o avantajları değerlendirmeye çalışacağız. İnegölspor’un üst lige çıkmayı hak ettiğini düşünüyorum. Bunun için çalışıyoruz. Odaklanmamız gereken şey kendimiz. Geçici bir takım tedbirlerimiz olacak. Tesislerimiz bir sene sonra inşallah yapılacak. Altyapı içinde bazı çalışmalar yapılacaktır. Hem altyapı hem de A takım için tek saha yetmeyebilir bize” ifadelerini kullandı.

“SADECE FORVET KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ VAR”
Deneyimli teknik adam, “Şaban Yıldırım olarak İnegölspor’a katacağınız farklılıklar neler olacak?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Şuan hazırlık dönemindeyiz. Şuan kağıt üzerine konuşabiliriz. Büyük oranda istediklerimizi yaptık. Listemiz yöneticiler tarafından alındı. Sadece forvet konusunda çalışmamız var. O çalışmalar sonuçlandığı zamanda biz hedefimize ulaşmış olacağız. Her şey lig başlayınca belli olur. Biz şikayet etmiyoruz. Zaten öyle bir durum yok. Öyle bir durum olursa zaten mazeret üreten bir tarzımız yok. Tek hedefimiz var o da üst lige çıkmak. Onun için her şeyi yapmaya çalışacağız.”

Kaynak: İHA