''Kumsala gelmedik''

Hollanda Milli Takımı'nın yıldızı Arjen Robben, konsantarsyonlarının üst düzey olduğunu söyledi.

2014 FIFA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Kosta Rika ile karşılaşacak Hollanda Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Arjen Robben, takım olarak görevde olduklarını hatırlatarak, turnuvaya havanın ve Rio kumsallarının tadını çıkarmak için gelmediklerini ifade etti.

Hollanda'nın Meksika'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi Robben, FIFA'nın internet sitesine yaptığı açıklamada, hem zihinsel hem de fiziksel bakımdan kendisini güçlü hissettiğini belirterek, "İstediğim futbolu oynayabiliyorum ve takıma katkı sağladığım için çok mutluyum.

Takım olarak bir görevdeyiz. Dünya Kupası'na, havanın ve Rio kumsallarının tadını çıkarmak için gelmedik.

Maçları kazanmak ve gidebildiğimiz kadar ilerlemek için buradayız. Turnuva öncesinde bizimle ilgili beklentilerin bu denli yüksek olduğunu sanmıyorum. Sonuç olarak şu an bulunduğumuz noktadan gurur duyabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

2010 Dünya Kupası'nı finalde kaybeden Hollandalı futbolcu, çeyrek finaldeki rakipleri Kosta Rika'ya ilişkin de şunları kaydetti:

"Bence çok güçlü bir takım. Konsantrasyonumuzu korumamız gerekiyor.

İtalya, İngiltere ve Uruguay'ın bulunduğu zorlu bir gruptan çıkarak ne kadar iyi bir takım olduklarını zaten kanıtladılar. Şu ana kadar gösterdikleri perfomans etkileyici. Onları yenmek istiyorsak çok iyi hazırlanmak zorundayız."

Hollanda ile Kosta Rika arasındaki çeyrek final mücadelesi, 5 Temmuz Cumartesi günü TSİ 23.00'te başlayacak.