Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26. kez düzenlenecek Samsung BoğŸaziçi Kıtalararası Yüzme YarışŸı, 20 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Organizasyon öncesinde Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşŸan TMOK BaşŸkanı UğŸur Erdener, organizasyon hakkında bilgi verirken, "45 ülkeden 1730 civarında yüzücü yarışŸta yer alacak. YarışŸın onur konuğŸu da Inge De Bruijn olacak. Sponsorumuz olan Samsung'a teşŸekkür ediyorum" dedi.

YarışŸın onur konuğŸu dünya ve olimpiyat şŸampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge De Bruijn, konuşŸmasına Türkçe "Merhaba, nasılsınız" diye başŸladı. İstanbul'a yeniden geldiğŸi için çok heyecanlı olduğŸunu kaydeden Bruijn, "İstanbul benim için çok önemli. 1999 yılında burada 2 tane altın madalya kazandım. Tatil için de İstanbul'da bulundum. Türkiye'ye çok defa geldim, farklı yerlerini gezdim" ifadelerini kullandı.
Inge De Bruijn, bu organizasyona davet edildiğŸi için gurur duyduğŸunu belirterek, "Genç yüzücülere ilham vermek istiyorum. Burada olmak, bu organizasyonun parçası olmak benim için eşŸsiz bir deneyim. Yarın kendimi boğŸazın sularına atmak için sabırsızlanıyorum" diye konuşŸtu.
Samsun Electronics Türkiye BaşŸkanı Yoonie Joung ise konuşŸmasını Türkçe yaptı. Sporun insanları, toplumları, ülkeleri ve kıtaları birleşŸtirdiğŸini dile getiren Joung, şŸunları kaydetti:
"Samsun olarak biz de sporun birleşŸtirici ve iyileşŸtirici gücüne inanıyoruz. Bu nedenle dünyada olimpiyatlara, Türkiye'de de olimpik harekete ve öncüsü TMOK'a destek veriyoruz. Göz bebeğŸimiz olan BoğŸaziçi de kıtaları birleşŸtiren, İstanbul'u ve BoğŸazı adeta kucaklayan, binlerce sporcuyu kendisine çeken, benzersiz bir yarışŸ. YarışŸların artık Samsung BoğŸaziçi Kıtalararası Yüzme YarışŸı olarak anılacak olması bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağŸı."
TMOK Yönetim Kurulu ǜyesi ve Samsung BoğŸaziçi Kıtalararası Yüzme YarışŸı Komisyonu BaşŸkanı Nihat Usta da yarışŸ hakkında bilgi verdi. Usta, yarışŸın güvenliğŸi için boğŸazda her türlü önlemin alındığŸını söyledi.
YarışŸlara katılan en yaşŸlı yarışŸmacı olan 84 yaşŸındaki Levent Aksüt de toplantıda deneyimlerini anlattı.
Toplantıda yer alan milli yüzücüler 16 yaşŸındaki Samet Alkan ve Kaan ǖzcan, 15 yaşŸındaki Selin Eligül ve Deniz Cansen ve 12 yaşŸındaki Defne Kurt, konuşŸmacılarla fotoğŸraf çektirdi.

- İstanbul BoğŸazı'nda bin 749 kişŸi kulaç atacak

Bu yıl yarışŸlar, 45 ülkeden bin 749 sporcunun mücadelesine sahne olacak.
İstanbul BoğŸazı'nda 208'i Türk olmak üzere 450 kadın, 794'ü Türk, bin 299 erkek yüzücüyle, 18 engelli yüzücü kulaç atacak.
Dünya ve olimpiyat şŸampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge de Bruijn, yarın İstanbul BoğŸazı'nda KuruçeşŸme Cemil Topuzlu Parkı'nda saat 14.00'de özel bir yüzme gösterisi yapacak ve 20 Temmuz Pazar günü yarışŸların startını vererek etkinlikte onur konuğŸu olarak yer alacak.
Samsung BoğŸaziçi Kıtalararası Yüzme YarışŸı, 20 Temmuz Pazar günü saat 10|00'da Kanlıca İskelesi'nden start alacak ve KuruçeşŸme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulacak. İstanbul BoğŸazı, yarışŸ sırasında 3 saatliğŸine her iki taraftan, ulusal ve uluslararası deniz taşŸıt trafiğŸine tamamen kapatılacak.
YarışŸın ardından, KuruçeşŸme Cemil Topuzlu Parkı'nda ödül töreni düzenlenecek.


 

Kaynak: AA