Kerem Gönlüm, Kamptan Memnun

Basketbol kariyerine gelecek sezon Galatasaray Liv Hospital'da devam edecek milli basketbolcu Kerem Gönlüm, "Yabancı oyuncu kuralının Türk basketboluna çok katkısı olacağŸına inanmıyorum" dedi.

Kerem Gönlüm, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, 2014 FIBA Dünya Kupası öncesinde LJeşŸme'deki ilk etabın çok verimli geçtiğŸini, Bormio kampına hazır hale geldiklerini söyledi. İtalya'daki kampın ağŸır geçeceğŸini bildiklerini kaydeden Kerem Gönlüm, "Oraya en iyi şŸekilde hazırlanmaya çalışŸtık. Bormio'daki kamp da burası gibi verimli geçeceğŸine inanıyorum" diye konuşŸtu.
Kerem Gönlüm, Dünya Kupası'nda ilk grupta ilk 2 sırada yer almak için çabalayacaklarını, bu doğŸrultuda çok çalışŸacaklarını söyledi.
Ergin Ataman'ın başŸantrenörlüğŸe getirilmesiyle Bogdan Tanjevic döneminin sona erdiğŸini belirten Kerem Gönlüm, "Ergin Ataman en doğŸru isimdi. Türk antrenör olması da bizim için büyük bir avantaj" dedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde bu sezondan itibaren uygulanacak yabancı kuralını da değŸerlendiren Kerem Gönlüm, "Kariyerimin sonuna geldim ama bu kuralın Türk basketboluna çok katkısı olacağŸına inanmıyorum. DevşŸirme oyuncu ile beraber yabancı sayısı 7'ye çıktı. Zaten takımlar 8-9 oyuncuyla mücadele ediyor. Dolayısıyla yabancıların dışŸında 2-3 Türk oyuncu kalıyor. Ben bu kuralı desteklemiyorum."
Kerem Gönlüm, gelecek sezon için Galatasaray Liv Hospital'la anlaşŸtığŸını belirterek, resmi açıklamanın bir kaç gün içinde yapılacağŸını sözlerine ekledi.
THY Avrupa Ligi'nde ribaund ve sayıda bin barajını geçen ve ligde 200'den fazla maç oynayan 37 yaşŸındaki Kerem Gönlüm, Türkiye Basketbol Ligi'nde de 450 maçı geride bırakmışŸtı.


 

Kaynak: AA