Somaspor'da Yeni Sezon Hazırlıkları

Bölgesel Amatör Ligi 8. Grup'ta mücadele eden Somaspor, 3. Lig'e yükselme hedefiyle yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Soma'da yaşanan maden faciasıyla Türkiye gündemine oturan ilçenin tek takımı olan Somaspor, Demirci ilçesi Başalan Yaylası'nda kampa girdi.
Demirci kamplarının 20 gün süreceğini belirten teknik direktör Nejat Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somaspor'un yerinin bölgesel amatör lig olmadığını söyledi.

Gürpınar, ''Demirci'yi çok iyi bilen bir teknik adamım. Daha önce hem İzmirspor hem de Bucaspor Teknik Direktörü olduğum dönemde Demirci'de hazırlık dönemi geçirdim. Türkiye'de çeşitli il ve kamp merkezlerinde kaldım. Ancak Demirci'deki Başalan Yaylası gibi bir yer hiçbir yerde mevcut değil.
Soma'da yaşanan facianın unutulmadığını belirten Gürpınar, Somaspor'la ulaşacakları başarılarla ilçe halkının acılarını hafifletmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Nejat Gürpınar, "Bu yıl Soma'da yaşanan facia kalbimizden ve beynimizden çıkmayacaktır. Yaşanan bu facianın ardından Kulüp Başkanımız Sinan Vardar ile 'Soma için ne yapabiliriz, acılara nasıl merhem olabiliriz, Somasporu nasıl ayağa kaldırabiliriz' diye düşündük. Alacağımız başarılı sonuçlarla Soma halkına güzel şeyler yaşatacağız" diye konuştu.

Soma'nın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu aktaran Gürpınar, "Somaspor'un yeri Bölgesel Amatör Lig değildir. Soma'nın artık sporsal faaliyetlerde merkez olmasını istiyoruz. Soma halkına bu acı olayı unutturacak güzel şeyler başaracağız" ifadesini kullandı.
Futbolculardan Mertcan Ozan ise Somalı olmaktan gurur duyduğunu, tüm Türkiye'yi yasa boğan bir maden faciası yaşadıklarını kaydederek, "Birçok tanıdığımı bu faciada kaybettim. Yeni teknik direktörümüzle bir toparlanma sürecine girdik. Hedefimiz takımımızı bir üst lige taşıyarak Soma'ya sevinç yaşatmaktır" dedi.

Beşiktaş A2 takımından Somaspor'a gelen futbolcu Ertuğrul Türksever ise Soma halkına başsağlığı dileyerek, şöyle konuştu:
"Somaspor'a gelmekten memnunum. Somanın çok iyi bir taraftarı ve halkı var. Somaspor olarak hedeflerimiz var. Bu sezon Soma için başarılı bir sezon olacak."

Kaynak: AA