Atlama Kuleleri'ndeki Çökme

Vali Ahmet Altıparmak, Atlama Kuleleri'nin pistlerinde kayma meydana gelmesinin üzücü bir tablo olduğunu belirterek, pistlerin, Erzurum'un kamp merkezi olmasına engel olmadığını, onlarca takım ve kulübün, yüzlerce sporcunun başka branşlarda kampa devam ettiğini bildirdi.

Palandöken ilçesi Çat karayolundaki Kiremitliktepe'de inşa edilen ve dün çökme meydana gelen Atlama Kuleleri'nin pistlerini inceleyen Vali Altıparmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan ve teknik ekipten bilgi aldı.
Kulelerin Erzurum'un simgesi olduğunun altını çizen Altıparmak, "Kulelerde meydana gelen kayma sonucu ortaya çıkan tablo üzücü. Hareketlilik önceden fark edilerek, faaliyetler durdurulmuş, sporcuların tahliyesi sağlanmıştı. Can kaybı olmaması tesellimiz. Bundan sonraki süreçte ne gerekiyorsa yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Vali Altıparmak, Atlama Kuleleri'nde görünürde bir sıkıntının olmadığını, sadece rampalarda kayma meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Pistlerin son durumu nedeniyle atlama çalışmaları için gelecek yabancı kulüplerle yapılan anlaşmalar şimdilik sonlandırıldı. Moralleri yüksek tutun. Hep beraber Erzurum olarak en kısa zamanda bu işin de altından kalkacağımızdan emin olabilirsiniz. Pistler, Erzurum'un kamp merkezi olmasına engel değil, zira onlarca takım ve kulüp yüzlerce başka branşlarda sporcu kampa devam ediyor. Atlama Kuleleri'nde görünürde bir sorun yok ancak teknik heyet raporunu tamamlamadan bir şey söylemek yanıltıcı olabilir."

Kaynak: AA