Voleybol Açıklaması

A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Almanya ile oynayacakları final ilk maçıyla ilgili "Altın madalyayı almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bursa'da yarın Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda oynanacak karşılaşma öncesi Türkiye ve Alman Milli Takımlarının antrenör ve kaptanları, basın toplantısı düzenledi.

Karşılaşmanın oynanacağı salonda düzenlenen ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar'ın da katıldığı toplantıda konuşan Türk Milli Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, finalin ilk ayağının yarın Bursa'da, rövanş maçının ise 19 Temmuz Cumartesi günü Almanya'da oynanacağını hatırlattı.
Finale kadar yükselme başarısı gösteren Alman Milli Takımını tebrik eden Akbaş, "Biz de haklı bir şekilde buraya kadar geldik. Altın madalyayı almak için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu zorlu maçta Bursalı voleybolseverleri de yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Türk Milli Takım Kaptanı Gözde Yılmaz da final oynadıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "İyi çalıştık. Kendimiz ve ülkemiz için mücadele ederek, kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.

Alman Milli Takımının İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti, Türk Milli Takımı ile iki önemli karşılaşma oynayacaklarını anlatarak, "Öncelikle meslektaşımı kutluyorum. Kendisi takımı buraya kadar taşıdı. Umarım güzel, keyifli bir final mücadelesi olur. Her iki takımda da önemli oyuncular var. İki takım kıyaslandığında fazla bir avantajımız yok. Rakibimiz hücum hattında daha etkili" değerlendirmesinde bulundu.
Alman Milli Takım Kaptanı Lena Möllers ise genç bir ekiple mücadele ettiklerini ifade ederek, kupaya uzanan taraf olmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA