Önder Özen istifa etti

Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen görevinden istifa etti.

İşte Özen'in konuşmasında kısa başlıklar;

1 yıldır Beşiktaş'ta görev yaptım. Bu süre içerisinde iyi kötü birçok şey yaşadık ama şunu unutmayalım ki ben burada çok büyük gururla görev yaptım. Yönetime ve Fikret Orman'a tek tek teşekkür ederim. Bu süre içerisinde beraber çalıştığım arkadaşlarımla çok gayret gösterdik. Ortada bir başarısızlık varsa bu bana aittir. Az önce istifa dilekçemi yönetim kurulumuza verdim. Güzel ve olgun bir görüşme oldu. Dostça geldim ve dostça ayrılıyorum. Tabii ki veda etmek kolay değil. Neticede son derece olgun bir görüşmeyle sonlandırdık. Bir talebim olup olmadığı soruldu. İleriye yönelik alacaklarımla ilgili bir talebim olup olmadığını sordular ben de olmadığını söyledim. Bunu teklif etmeleri zarif bir davranıştı. Bu konunun çok sorgulanmaması hem benim için hem kulübüm için daha iyi olacaktır. Baki olan 111 yıldır dimdik ayakta olan Beşiktaş'tır. Aslolan kulüptür, kişiler değil. Ben Beşiktaş'ın ali menfaatleri gereği konuların speküle edilmemesini rica ediyorum. Bu konuda benim gösterdiğim hassasiyeti herkesten beklemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Beşiktaş'ın yolu açık olsun. Bu takım önümüzdeki sezon iyi şeyler yapacaktır. Ben de onları iftiharla seyredeceğim.

Görevimden ayrılmamın sebebi Yalçın transferi değil. Bir süredir bu konuyla ilgili düşüncelerim vardı. Yorucu bir sezon geçirdik. Daha dinamik ve taze bir yapı olması için böyle karar verdik. Daha dinamik bir çalışma ortamı için istifa ettim.

Başkana daha fazla devam edemeyeceğimi, verimli olamayacağımı söyledim. Biraz sonra da Bilic ile telefonda görüşeceğim ve ona da veda edip başarıla dileyeceğim.

Asıl problem daha dinamik bir yapı içerisinde futbol operasyonunun yürütülmesi gerektiğiydi. Ben de o dinamik yapıda kendimi göremedim.

Başka bir camiadan gelmiş birisi olarak beni aralarına almalarından dolayı taraftarlara da teşekkür ederim.

Demba Ba değerli bir oyuncudur. Beşiktaş'a gelir ya da gelmez ona bir şey diyemem ama Beşiktaş'a her zaman değerli oyuncular gelir.