Karabükspor'un 45 Yıllık Avrupa Özlemi Sona Erdi

İki amatör takımın birleşmesiyle 1969 yılında demir ve çelik işçileri tarafından kurulan Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor, 45 yıllık Avrupa özlemini, Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerinin ceza almasıyla gerçekleştirdi.

Geçen sezon, süper ligde yer aldığı 1993-1994, 1997-1998, 1998-1999, 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarındaki performansını geçerek kulüp tarihindeki başarı rekorunu kıran ve ligi 50 puanla 7. sırada tamamlayan kırmızı-mavililer, UEFA Avrupa Ligi biletini son anda kaçırdı.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerine disiplin soruşturması sonunda organizasyonlarından 1 yıl men etmesi üzerine Karabük ekibine, Avrupa kapıları aralandı.
Kardemir Karabükspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sivasspor ve Eskişehirspor'un UEFA organizasyonlarından 1 yıl men edilmesi kararını onamasıyla 45 yıllık Avrupa özlemini gerçekleştirmiş oldu.
Bu karar üzerine Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak.
- "Bu durum Karabük için tarihi bir olay"
Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının her zaman bir Avrupa hayalinin olduğunu söyledi.

Geçen sezona ilk 10 takım arasına kalabilme hedefi ile başladıklarını ancak başarılı sonuçların ardından Avrupa kupalarına katılma şansını son anda kaçırdıklarını anlatan Yolbulan, "Bunun böyle olmasını istemezdik. İki kulübümüzün ceza alması bizi çok üzdü ancak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Hazırlıklarımızı Avrupa kupalarına katılma ihtimali üzerine yapıyorduk. Bu durum Karabük için tarihi bir olay" diye konuştu.

Kaynak: AA