Zeytinburnu'nda Kuraş Fırtınası

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen kuraş müsabakaları, dün Zeytinburnu çayırında yapıldı.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katkıları ile Afganistan-Türkiye Dostluk Konseyi Başkanı Celalettin Şahap ve Abdüsselam Müftüoğlu'nun önderliğinde binlerce genç, Zeytinburnu çayırında kuraş ve aba güreşi yarışmaları gerçekleştirdi. 60, 70, 80, 90 ve +90 kiloda yapılan yarışmalarda her maç öncesi ortaya konan belli miktardaki para, galip gelen sporcuya ödül olarak verildi.

Yarışmalar her hafta en az 3 bin kadar sporsever tarafından izleniyor.

Zeytinburnu'nda yaşayan Afgan, Özbek ve Türkmen Türkleri yarışmaları her hafta geleneksel olarak sürdürüyor. Yarışmalar sırasında Ahmet Apaydın tarafından bir hakem semineri verildi.

15 Haziran günü ise yine Zeytinburnu Belediyesi'nin katkıları ile yapılacak turnuvada resmi kuraş hakemleri görev alacak. Bu organizasyonda ise Başkan Murat Aydın, başarılı sporcuları Cumhuriyet altını ile ödüllendirecek. Ayrıca festival benzeri yarışmalarda belediye tarafından 10 bin kişiye pilav ve ayran ikramında bulunulacak.

Aba güreşi ve Geleneksel Sporlar Dünya Federasyonu Eşbaşkanı ve Türkiye Olimpian Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve arkadaşları tarafından buradaki binlerce gencin sigara, alkol ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında spor eğitimi çalışmaları başlatıldı.

Kaynak: İHA