Favorisini açıkladı!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası'ndaki favorisini açıkladı.

Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, TRT1'de Ersin Düzen'in sunduğu 'Dünya Kupasına Doğru' programına telefonla bağlanarak, Perşembe günü başlayacak Dünya Kupası ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Kupa'daki favorisinin kim olduğu sorusuna; 'Brezilya, hem seyirci, hem saha, hem de futbol olarak bir adım önde başlıyor' cevabını veren Terim, 'Sahada bu tip etkenler bir yere kadar etkili oluyor tabii, ama Brezilya kupa yolunda rakiplerine göre bir iyi durumda ve bir adım önde' dedi.

Brezilya'nın dışındaki takımlardan da söz eden Fatih Terim, 'Arjantin ve Almanya, ayrıca göz önüne fazla alınmayan iki ülke İngiltere ve İtalya da yarışta olacaktır. Özellikle İtalya, herkesin bildiği gibi turnuva takımı. Ama aynı grupta yer alan Uruguay da, iyi işler çıkarabilir.

Çok tecrübeli ve önemli oyunculardan oluşan kadrosu var' ifadelerini kullandı.

Kupanın sürprizini Belçika'dan beklediğini söyleyen Terim, 'Elemelerden de biliyoruz. Çok iyi bir jenerasyon yakaladılar. Turnuvaya renk katabilirler. Futbol, ne kadar takım oyunu olsa da, özel yetenekler her maçın sonucuna etki edebiliyor.

Bu yüzden Ronaldo'lu Portekiz'i hesaba katmalıyız. Ronaldo, çok iyi bir sezon geçirdi. Arjantin ve Messi'ye önemli işler düşüyor. Messi, henüz Barcelona'daki başarısını milli takımda yakalayamadı.Keyifli bir şampiyona bekliyorum' açıklamasını yaptı.

'Milli takım olarak Brezilya'da olsaydık, ne yapardık soruna' ise Terim, "Katılacağımız ilk turnuvada neler yapabileceğimizi o zaman göstereceğiz" dedi