F.Bahçe'den ''Soma'' bursu

Fenerbahçe Kulübü'nün Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak amacıyla satışa sunduğu Soma tişörtlerinden yaklaşık 150 bin lira gelir sağlandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak amacıyla satışa sunduğu tişörtlerden yaklaşık 150 bin lira gelir sağlandığı ve bunun Soma'da yaşayan 42 öğrencinin senelik eğitim bedeline denk geldiği bildirildi.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, gerek Fenerbahçeli taraftarların gerekse diğer takımlara gönül verenlerin Soma'daki maden faciasının ardından satışa sunulan ve tüm geliri Somalı çocukların eğitim masrafları için harcanacak tişörtlere büyük ilgi gösterdikleri kaydedildi.

Fenerbahçe Kulübü, ilgi gösteren tüm taraftarlara teşekkür ettiği açıklamada, bugüne kadar toplam satış adedi 10 bin 19 olan Soma tişörtlerinin gelirinden, Soma'daki burs havuzuna aktarılacak tutarın 151 bin 310 lira 44 kuruşu bulduğunu duyurdu.

Kulüp, biriken ve burs havuzuna aktarılacak tutar karşılığında Soma'da yaşayan 42 öğrencinin senelik eğitim bedelinin karşılanacağını da belirtti.