Konya'da Spor Okulları Törenle Açıldı

Konya'da çeşitli branşlarda hizmet veren spor okulları, törenle açıldı.

Atletizm, badminton, basketbol, güreş, halter, judo, karate, masa tenisi, tenis, tekvando, voleybol, yüzme, cimnastik, kick boks, bisiklet, wushu, halk oyunları ve boks branşlarında hizmet veren yaz spor Okullarının açılış töreni, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk spor salonunda gerçekleştirildi.

Törene, Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Çetin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, sporcular, antrenörler ve davetliler katıldı.

Elduran, açılışta yaptığı konuşmada, "İnsanları birbiriyle kaynaştıran, barışa katkı sağlayan, dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde etken rol oynayan, sağlıklı bir toplum oluşmasında önemi tartışılmayan ve evrensel bir faaliyet olan sporun; günümüzde bireye, topluma ve ülkeye olan kazanımları ile sağladığı fayda tüm dünya insanı tarafından daha iyi anlaşılmaktadır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bisiklet, tekwando, okçuluk ve cimnastik gösterisi ile basketbol şut yarışması yapıldı. Tören, protokol üyelerinin sporcularla toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA