İzmir Büyükşehir'den Okullara Spor Desteği

İhtiyaçlı okullara uzun yıllardır spor malzemesi yardımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçelere de el attı.

İlk olarak Kiraz, Kınık ve Beydağ ilçelerindeki toplam 38 okula malzeme desteği veren Büyükşehir, diğer ilçelerdeki okullara da önümüzdeki günlerde dağıtım yapacak.
Açtığı spor okullarıyla binlerce çocuk ve gence spor yapma olanağı sağlayan, kentteki amatör ve profesyonel kulüpleri destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk ve orta dereceli okullara ise spor malzemesi dağıtıyor. Geçtiğimiz yıllarda ihtiyaçlı okulları spor malzemeleriyle donatan Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin spor olanaklarına katkı koymak amacıyla sınırlarına yeni bağlanan ilçelere de el attı. Büyükşehir, spor malzemesi dağıtımına Kiraz, Kınık ve Beydağ ilçelerindeki okullardan başladı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okullarda gerçekleştirilen spor destekleriyle çocukların yeni spor branşlarıyla tanışmalarını, fiziksel ve sosyal açıdan gelişmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Yapılan yardımların çocuklara fırsat eşitliği de sağladığını kaydeden yetkililer, “Okullara branş topları, voleybol filesi, satranç panosu, ağırlıksız piramit satranç, sağlık topu, şort, tişört, eşofman, şapka, badminton takımı, masa tenisi masası, masa tenisi raketi-topu, cimnastik minderi, trafik hunisi, işaret çanağı, slalom takımı, antrenman yeleği, top taşıma filesi, basketbol filesi, futbol, basketbol ve voleybol forma şort takımından oluşan spor malzemelerinin teslim ettik. Çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Ayrıca, her yıl yeni bir spor branşının tanıtılmasına katkı sağladığımız projeyle badmintonu okullarda oldukça yaygınlaştırdık. Önümüzdeki yıldan itibaren çocuklarımızı bocce branşıyla tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara fırsat eşitliği sağlayan proje kapsamında üç ilçedeki toplam 38 okula destek verdi. Büyükşehir, Kiraz’da Atatürk İlkokulu, Hüseyin Sarı İlkokulu, Suludere İlkokulu, Karaburç İlkokulu, Cevizli İlkokulu, Kiraz Çok Programlı Lisesi, Haliller İlkokulu, Yeniköy İlkokulu, İçellidere İlkokulu, Örencik Zeybekler İlkokulu, Umurlu İlkokulu ve İstiklal İlkokulu olmak üzere 12 okula spor malzemesi yardımı yaptı. Kınık’ta Kınık Teknik Meslek Lisesi, Elmadere İlkokulu, Büyükoba İlkokulu, Arpadere İlkokulu, Çanköy İlkokulu, Köseler İlkokulu, Kınık Teknik Meslek Lisesi, Elmadere İlkokulu, Büyükoba İlkokulu, Arpadere İlkokulu, Çanköy İlkokulu, Köseler İlkokulu, Taştepe İlkokulu, Kocaömer İlkokulu, Cumalı İlkokulu, Aziziye İlkokulu, Çaltı İlkokulu, Arpaseki İlkokulu olmak üzere 18 okula spor malzemesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da da 8 okula malzeme verildi.

Okullar şöyle: Erikli İlkokulu, Beydağ Yatılı Bölge Okulu, Atatürk İmam Hatip Lisesi, Atatürk İlkokulu, 80.Yıl Aktepe İlkokul ve Ortaokulu, 80. Yıl Aşağı Aktepe İlkokulu, Karaoba İlkokulu ve Kurudere Ova İlkokulu.

Kaynak: İHA