Futbol terörü bir ''can'' daha aldı!

İtalya Kupası finalinde yaralanan Napolili Esposito yaşam mücadelesini kaybetti.

Futbolda Fiorentina ve Napoli takımları arasında yapılan İtalya Kupası final maçı öncesi çıkan olaylarda ağır yaralanan Napoli taraftarı Ciro Esposito, hayatını kaybetti.

Napoli’nin Fiorentina ile 3 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı’nda yaptığı ve 3-1’lik skorla kupaya uzandığı final maçının öncesinde silahla göğsünden yaralanan 30 yaşındaki Esposito'nun komadan çıkamayıp sabah erken saatlerde hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

Vurulduğu tarihten bu yana Roma’daki Gemelli hastanesinde tedavi altında olan ve çok sayıda ameliyat geçiren Esposito’nun durumunun, dün öğleden sonra akciğer enfeksiyonu nedeniyle ağırlaştığı ve bunu takiben klinik açıdan öldüğü açıklamaları basına yansırken, genç taraftarın bu sabah 50 günlük yaşam mücadelesini daha fazla sürdüremediği bildirildi.

Esposito’nun hayatını kaybettiğini bir notla duyuran ailesi, "Ciro için adalet" talep ederken, futbolda şiddet olaylarının son bulmasını istedi.

Napoli Belediye Başkanı Luigi De Magistiris, tüm kentin Esposito için yasta olduğunu duyururken, Esposito’nun avukatı Angelo Pisani de müvekkili için ulusal yas ilan edilmesini istedi.

Esposito’nun hayatını yitirmesi nedeniyle Roma polisinin de kente tepkili Napolili taraftar grubunun gelme ihtimaline karşı alarmda olduğu ifade edildi.

Final maçından birkaç saat önce stat çevresinde bir Romalı taraftarın silahından çıkan kurşunla göğüsünden ağır yaralanan Esposito, 1,5 ayı aşkındır tedavi görüyordu.

Esposito ile iki Napoli taraftarını daha vurduğu tespit edilen ve aşırı sağcı olduğu belirtilen fanatik Roma taraftarı Daniele De Santis, cinayete teşebbüsten tutuklu yargılanıyor.