Es-es, Avrupa Ligi Yolunda Umutlandı

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Futbolda Şike'' davası hakkındaki kararına ilişkin "Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda çalışmalara başlayan Eskişehirspor Kulübü Hukuk Kurulu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) ek belge ve bilgilerle başvuru yapacak. Bu başvuruyla Avrupa kupalarına katılmak için elimizi güçlendireceğiz" dedi.

Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Futbolda Şike'' davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına oy birliğiyle karar verdiğini hatırlattı.
Söz konusu kararın Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını dileyen Saraç, şunları söyledi:
"1 Temmuz sürecinin artık, sona ermesi gerekiyor. Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda çalışmalara başlayan Eskişehirspor Kulübü Hukuk Kurulu, CAS'a ek belge ve bilgilerle başvuru yapacak. Bu başvuruyla Avrupa kupalarına katılmak için elimizi güçlendireceğiz. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Avrupa Ligi 2. ön eleme turu kuralarına Bursaspor, katıldı.

UEFA'nın Bursaspor'a 'eğer Eskişehirspor ile Sivasspor katılmazsa siz maçları oynayacaksınız' demesi bizleri Avrupa kupalarına gitme konusunda umutlandırdı. Eskişehirspor'un haklılığını savunmaya devam edeceğiz."
Saraç, Eskişehirspor Transfer Komitesi'nin transfer çalışmalarını sürdürdüğünü anlatarak, "Gerekli yerlere transferlerimizi yapacağız. Tarık Çamdal, Özgür Çek ve Erkan Zengin için kulüplerle görüşmelerimiz var" diye konuştu.

Kaynak: AA