Burhaniye’de Satranç Sporuna Büyük Destek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Şampiyonu Dragan Solak’tan sonra, onun antrenörü olan dünyaca ünlü satrancı Evgenij Mıroshnichenko’nun da ilçeye yerleşmesi satrancı geliştirdi.


İki büyük ustanın öncülüğünde bir hafta Burhaniye de kamp yapan 25 genç satrancı arasında yapılan yarışta dereceye girenlerin ödülleri, Satranç Federasyonu İlçe temsilcisi Dr. Birgi Tuna ve büyük ustalar tarafından verildi.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Uygulama Oteli’nde yapılan bir haftalık Evgenij Mıroshnichenko ve Dragan Solak yaz kampı tamamlandı. Kampa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir’in değişik ilçelerinden 25 sporcu katıldı.

Kampın sonunda yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri Dr. Birgi Tuna ile Evgenij Mıroshnichenko ve Dragan Solak tarafından verildi.

Kampa katılan sporcuların tamamına katılım belgeleri takdim edilirken de büyük coşku yaşandı. Kampı tamamlayan sporcular büyük mutluluk yaşadı.

Kampa 8 ile 16 yaş arasındaki sporcular katıldı.

Sporculardan Şevval Bitmez, “Büyük ustalarla satranç yapmak güzel bir duygu. Satrancı yeniden öğrendim. Bildiğim her şey yanlışmış. İnanılmaz bir şey” derken, Ömer Emir Çelebi de, “Ben buraya İstanbul’dan geldim. Satrancı çok seviyorum. Satrançta milli takıma girmek için geldim” dedi.

Ayça Işıl Işık ise, “Ben buraya Ayvalık’tan katıldım. Satranç çok güzel bir şey. Satrancı çok seviyorum. Burada ustalarımızla olmaktan çok mutluyum. Buraya gelmedin önce, biraz korkuyordum. Yenilirim diye. Fakat şimdi kendimle gurur duyuyorum. Kendime güvenim arttı” dedi.

Ünsal Üstüner de” Satrancı çok seviyorum. Çok şeyler öğrendim. Çok mutluyum” dedi.

Büyük Usta Evgenij Miroshnichenko da, “Ben burada kamp yapmak istedim. İnsanlar çocukları görsün. İlerde daha çok çocuk satranca başlayacak. Burada kamptaki çocuklar daha çok ilgi duyacak. İlerde bunların içinden şampiyonlar çıkacak” dedi.

Dragan Solak da, “Şimdi bu çocukları görünce Burhaniye satrancı için güzel şeyler söyleyebiliriz. Ama bu güne bu kadar kolay gelmedi. Dr. Birgi, birkaç senedir uğraşıyor. Burhaniye de satranç için. Satranç için turnuva yaptı. Yıldız da okulda ders veriyor. Haftada 6 gün ders veriyor. Onların emeği ile bir sürü çocuk satranç oynamaya başladı.

Biz de, şimdi biraz yardım etmek istedik. Bu çocuklar ilerde daha olacaklar ve Türkiye şampiyonalarında ödüller ve madalyalar için savaşacaklar” dedi.

Satranç Federasyonu Burhaniye Temsilcisi Dr. Birgi Tuna da, “Burhaniye de biz şans yakaladık. Türkiye şampiyonu Dragan Solak’tan sonra ona antrenörlük yapmakta olan Evgenij Mıroshnichenko’da Burhaniye’ye yerleşti. Bu iki büyük ustanın Burhaniye’ye yerleşmesiyle un var, şeker yağ var. Bize de helva yapmak düştü. Biz kulübümüzün bünyesinde hem sporculara, hem de antrenörlere yönelik bir kamp çalışması başlattık. Bu kampımıza ilk başta 25 sporcu katıldı.

Bundan sonraki dönemde satranç sporu gelişir. Hem sporcuların, hem de antrenörlerin gelişimi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bunu da kendimize görev biliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA