'Mustafakemalpaşa Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Sportif Havacılık Kulübünün ortaklaşa düzenlediği "Mustafakemalpaşa Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası", başladı.

"Türkiye Yamaç Paraşüt Hedef Ligi'nin 1. Etabı" olma özelliği de taşıyan ve 2 gün sürecek şampiyona, çeşitli illerden 70 sporcunun katılımıyla Mustafakemalpaşa ilçesindeki Erkızı tepesinde gerçekleştiriliyor.
THK Yarışçı Paraşüt Öğretmen Pilotu Mevlüt Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların 420 metre yükseklikten engin maviliğe süzüleceklerini söyledi.

Poyraz, THK olarak başarılı sporcuları bir araya getirmek ve teşvik ederek ödüllendirmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye Yamaç Paraşüt Hedef Ligi 3 etaptan oluşuyor. Bugün burada 1. etabımızı gerçekleştiriyoruz. Etabın sonunda dereceye giren yarışmacılarımız ödüllendirilecek ve ülkemizi temsil etme hakkı bulacak" diye konuştu
Özel olarak tasarlanmış bir platforma olabildiğince yakın iniş yapmaya çalışacak sporcular, ferdi, takım ve bayanlar olarak 3 farklı kategoride değerlendirilecek. Yarın sona erecek yarışmada, birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye 1 cumhuriyet altını, dördüncüye ise yarım altın ödül olarak verilecek.
- "Nasrettin Hoca" kostümüyle uçtu
Bu arada, şampiyona kapsamında, pilot Fahri Çavdar'ın "Nasrettin Hoca" kostümüyle gerçekleştirdiği şenlik uçuşu, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Çavdar, "Dünyanın ortası, gülmecenin başkenti Akşehir'den geliyorum. Mustafakemalpaşa halkına ve buradaki yarışmacılara Akşehir'den selamlar getirdim. Mustafakemalpaşa'nın semalarına sevgi, barış, kardeşlik mayası çalacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA