Barcelona'yı açıkladı!

Almanya'da Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan, sezonu sakatlığı nedeniyle kaçırmasına rağmen Barcelona'dan teklif aldığını açıkladı.

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen ve sezonu sakatlığı nedeniyle tribünde geçiren İlkay Gündoğan, Barcelona'dan teklif aldığını ima eden açıklamalarda bulundu.

Bu sezonu tedavi olarak geçirmek zorunda kalabilen İlkay, teklifler aldığını söylerken, "Bu sezon oynayamama rağmen, çok önemli kulüpler benim transferim için ilgi gösterdi. Birçok insan da benim Barcelona'nın sistemine bire bir uyacağım yönünde düşünceleri olduğunu bana söylediler" ifadelerini kullandı.

"XAVI'NİN YERİNE OYNAYABİLİRİM"

Barcelona'da Xavi'nin yerine geçeceği konuşulan Türk asıllı oyuncu, İspanyol oyuncuyu aratmayacağını kaydederken, "Eğer en iyi performansımı gösterebilirsem, her büyük oyuncunun yerine oynayabilirim" diye konuştu.

Sakatlığı nedeniyle Dünya Kupası'nı kaçırdığı için üzgün olduğunu belirten 23 yaşındaki futbolcu, sakatlığının Ağustos ayında tamamen geçmesini umduğunu belirtirken, "Dünya Kupası'nı kaçırmak beni çok üzdü.

Ancak hala genç yaştayım ve 2 şampiyona daha olabilir önümde katılabileceğim. 5 Haziran'da kamp çalışmalarına katılamasam bile, Ağustos ayında büyük ihtimalle hazır olacağım" dedi.

Geçtiğimiz günlerde kulübü ile gelecek sezon bitecek olan sözleşmesini 2016'ya kadar uzatan İlkay, son maçını 2013'ün Ağustos ayında oynadı.