Beşiktaş'a Fransız oyun kurucu

Beşiktaş'ın gündemine Fransa Milli Takımı ve Marsilya'nın tecrübeli orta saha oyuncusu Mathieu Valbuena geldi.

YÖNETİME ÖNERİLDİ

Fransa'nın Honduras'ı 3-0 yendiği maçta ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan Valbuena, FIFA Menajeri Mithat Halis tarafından siyah beyazlılara önerildi.

"DIEGO RIBAS'TAN DAHA İYİ"

Valbuena'nın bağlı bulunduğu menajerlik şirketinin ortaklarından olan Halis, "Valybuena'nın ne kadar işlevsel bir oyuncu olduğunu Honduras maçında herkes bir kez daha gördü. Beşiktaş'a önerdik" dedi.

TRANSFER ÜCRETİ YÜKSEK

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Mithat Halis, "Beşiktaş'a Valbuena'yı sundum. Eğer Beşiktaş bir rejisör, etkili oyuncu arıyorsa Valbuena çok etkili bir oyuncudur. Beni Beşiktaş çok ilgilendiriyor. Transferde dikkatli olmak gerekir. Umarım hata yapmazlar; çünkü Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları oynayacaklar. 7-8 milyon euro transfer parası istiyorlar. Daha önce Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti. Çok çalışkan bir oyuncu. Arda Turan nasıl gidip topu alıp, aralara sokuyorsa, Vaybuena da o tip oyunculardan bir tanesidir. Diego Ribas'tan aşağı bir oyuncu değil. Hatta Diego'dan daha iyi. Tecrübeli bir oyuncu, böyle oyuncular Avrupa maçlarında sizi taşır. Beşiktaş şu anda bakıyor. Avrupa'dan aldığın oyuncunun adaptasyon süresi daha kısa. Bunun için çok dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Mathieu Valbuena, 2006 yılından bu yana Marsilya'da oynuyor. Güney Fransa kulübüyle 2017'ye kadar sözleşmesi devam ediyor.