1 numaralı aday Löw

Teknik direktör Roberto Mancini'nin istifasını vermesinin ardından rotasını Lucescu'ya çeviren ancak bu hocanın Shakthar'da kalma kararı almasının ardından yeniden arayışa geçen Galatasaray'da hedef belli oldu: Joachim Löw

Mircea Lucescu'nun kulübünde kaldığını açıklamasının ardından "Alman ya da Hollanda ekolü üzerinde çalışacağız" diyen Başkan Ünal Aysal'ın listesindeki 1 numaralı isim ortaya çıktı.

Bülent Tulun ve Erdal Keser, şu anda Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Joachim Löw'ün menajeri Harun Arslan ile bir araya geldi. Galatasaray, takımın başına Löw'ü getirmek istediğini Arslan'a iletirken "Löw Dünya Kupası'nın ardından bu teklife sıcak bakabilir" yanıtını aldı.

Bize yabancı değil

Teknik direktörlük kariyerine FC Winterthur'un genç takımıyla başlayan 54 yaşındaki teknik adam daha sonra sırasıyla FC Fraunfeld ve VfB Stuttgart'ı çalıştırdı.

1998 yılında Fenerbahçe'nin başına geçen Löw için burada işler pek yolunda gitmedi ve tecrübeli teknik adam 1 sene sonra ülkesinin Karlsruher SC takımının yolunu tuttu.

Karlsruher macerasının ardından 2001 yılında Adanaspor'un başına geçerek yeniden ülkemize dönen Löw, alınan başarısız sonuçların ardından Avusturya'ya giderek burada Tirol Inssbruck ve Austria Wien takımlarının teknik direktörlüğünü yaptı.

Ve Almanya Milli Takımı...

4 sene Avusturya'da çalıştıktan sonra Almanya A Milli Takımı'nda teknik direktör Jurgen Klinsmann'ın yardımcılığına getirilen Löw, 2006 Dünya Kupası'nın ardından Klinsmann'ın koltuğunu devraldı.

Almanya Milli Takımı ile kariyerinin zirvesine çıkan deneyimli hoca, takımıyla birlikte EURO 2008'de final, 2010 Dünya Kupası'nda üçüncülük ve EURO 2012'de de yarı final oynama başarılarını gösterdi.

2014 Dünya Kupası'na da hızlı başlayan Löw'lü Almanya, E Grubu ilk maçında Portekiz'i 4-0'lık skorla bozguna uğratmayı başardı.