Şampiyon San Antonio!

San Antonio Spurs şampiyonluğunu ilan etti ve geçen seneden kalan hesabı kapattı.

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Miami'ydi. Topa baskı savunmasını iyi yapan son iki yılın şampiyonu, sadece ilk çeyrekte 17 sayı-6 ribaund ve 2 blokla oynayan LeBron James'in oyunuyla bu bölümü yedi sayı farkla önde tamamladı.

Ancak ikinci çeyrekte bambaşka bir Spurs vardı. Kenardan oyuna giren Manu Ginobili'nin sürüklediği ev sahibi, dört buçuk dakika süren seriyle geriden gelerek sekiz sayı farkla öne geçti.

Miami hücumu bu dakikalarda LeBron James üzerinden oynamakta zorlanırken, San Antonio'nun 17-2'lik bir seri yakaladığı anlarda yıldız oyuncu iki şutunda da isabet bulamadı.

Miami ikinci çeyrekte sadece 11 sayı üretirken, devre 47-40 San Antonio üstünlüğüyle tamamlandı. Spurs, maç boyunca rakibinin bir daha öne geçmesine izin vermedi. 30 sayı attığı üçüncü çeyreğin sonunda farkı 19 sayıya çıkaran San Antonio, maçı da 104-87 gibi farklı bir skorla kazanarak şampiyon oldu.

San Antonio'da beş oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Kawhi Leonard 22 sayı-10 ribaund, Manu Ginobili de 19 sayı-4 ribaund-4 asistle mücadele etti. Maçın en skoreri LeBron James 31 sayı-10 ribaund-5 asistle oynarken, Chris Bosh ve Dwyane Wade ikilisi 26'da 10 saha içi isabetiyle toplam 24 sayıda kaldı.

Spurs bu sayede geçen sene finalde yenildiği Miami'den rövanşı da almış oldu.