Almanya 4 - 0 Portekiz

Almanya, G Grubu’nun açılış maçında Portekiz’i dağıttı. Panzerler, Müller’in hat-trick yaptığı maçta rakibini 4-0’la ezdi geçti.

FIFA 2014 Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Almanya ile Portekiz kozlarını paylaştı. Arena Fonte Nova'da kupanın iki favorisini karşı karşıya getiren maçta Almanya, Portekiz'i 4-0 mağlup etti. Portekiz'de F.Bahçeli Alves ve Meireles ile Beşiktaşlı Almeida'nın da forma giydiği maçta Almanlar'a galibiyeti Thomas Müller (3) ve Mats Hummels'in golleri getirdi.

AÇILIŞ MÜLLER'DEN
Maça hızlı başlayan Almanya 12. dakikada golü buldu. Portekizli Pereira'nın ceza sahası içinde Götze'yi düşürmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Müller, atışı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

ALMEİDA DEVAM EDEMEDİ

Golün etkisini üzerinden atmaya çalışan Portekiz, 28. dakikada Almeida'nın sakatlığı ile sarsıldı. Yıldız golcü, Hummels'in müdahalesinin ardından sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Almeida'nın yerine oyuna Eder dahil oldu

HUMMELS FARKI 2'YE ÇIKARDI
Oyunun hakimiyetini elinde tutan Almanya, 32. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan Kroos'un kullandığı kornerde kale önünde iyi yükselen Hummels sert bir kafa vuruşuyla Patricio'yu avladı: 2-0.

PEPE 10 KİŞİ BIRAKTI
Panzerler karşısında etkili olamayan Portekiz'e bir darbede 37. dakikada tecrübeli defansı Pepe'den geldi. Pepe, ikili mücadeleye girdiği Müller'e önce elle müdahalede bulundu, ardından da yere düşen rakibine kafa attı. Sırp hakem Milorad Mazic pozisyonun ardından Pepe'yi direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

ALMANLAR AÇILDI BİR KERE
10 kişi kalan rakibi karşısında iyice rahatlayan Almanlar, 45. dakikada 3. kez tribünlerini ayağa kaldırdı. Kroos'un soldan ortasında Portekizli Bruno Alves'in uzaklaştırmak istediği topa müdahale eden Müller, meşin yuvarladığı bir anda önünde buldu. Alman golcü tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-0.

MÜLLER PERDEYİ KAPATTI
Portekiz karşısında coşan Müller, kendisinin 3. takımının ise 4. golü 78. dakikada rakip ağlara bıraktı. Schürrle sağ kanattan ceza sahasına girerek içeriye sert bir orta yaptı. Kaleci Patricio'dan seken topu önünde bulan Müller, rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 4-0.