Karatay Düz Bisiklet Yarışlarının Son Etabı Yapıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışları Olimpiyat Parkında düzenlenen dördüncü etabın ardından son buldu.


Düzenlenen yarış programına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançeri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, AK Parti Karatay İlçe Başkan vekili Ali Kemal Töke, Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak 0-10 yaş bayanlar kategorisinde başlayan yarışlar sırasıyla 11 yaş üstü bayanlar, 0-8, 9-13 ve 14 yaş üstü erkekler olarak 5 kategoride gerçekleştirildi.

Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara bisiklet, eşofman takımı, saat ve futbol topu olmak üzere çeşitli hediyeler verilirdi.

Tören sonunda kısa bir konuşma yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, böyle güzel bir ortamda düzenlenen yarışlar çocuklarımıza ve gençlerimize verilen değeri gösterdiğini söyleyerek spora yaptığı katkılardan dolayı Başkan Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.

Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ise, konuşmasında bisiklet hem insan sağlığına katkı yapan hem de çevremizi temiz tutma açısından en güzel ulaşım aracı olduğunu ifade ederek, bisikletin yaygınlaşması için yapılan bu tür faaliyetlerin katkı sağladığını vurguladı. Yılmaz, ayrıca bütün sürücülere seslenerek, bisikletlilere bir metreden fazla yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 7’inci Düz Bisiklet Yarışlarının sonuna geldiklerini katılımlarından dolayı tüm sporculara ve davetlilere teşekkür etti. Bu tür organizasyonlar düzenlemekteki amaçlarının Karatay’ın düz bir alana sahip olduğunu ve bu nedenle bisiklet kullanımını artırmak olduğunu söyleyen Hançerli, bu yıl son etabın Olimpiyat Parkında yapılmasıyla 4 ayrı yerde gerçekleştirilen yarışların tamamlandığını dile getirdi. Başkan Hançerli son olarak geleneksel hale gelen Ödüllü Düz Bisiklet yarışlarının gelecek yıl için daha farklı bir organizasyonla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yarışmaların sonunda organizasyonda emeği geçenlere hediyeleri törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

Kaynak: İHA