Karatay Düz Bisiklet Yarışları'nın Son Etabı Yapıldı

Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği'nin katkılarıyla, bu yıl 7'incisi düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışları, Olimpiyat Parkı'nda düzenlenen dördüncü etabın ardından sona erdi.

İlk olarak 0-10 yaş bayanlar kategorisinde başlayan yarışlar sırasıyla 11 yaş üstü bayanlar, 0- 8, 9-13 ve 14 yaş üstü erkekler olarak 5 kategoride gerçekleştirildi.

Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara bisiklet, eşofman takımı, saat ve futbol topu olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, yaptığı konuşmada, bu tür yarışların çocuklara ve gençlere verilen değeri gösterdiğini belirterek, spora yaptığı katkılardan dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür etti.
Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ise bisikletin hem insan sağlığına katkı yapan bir ulaşım aracı olduğunu söyledi.

Bisikletin yaygınlaşması için yapılan bu tür faaliyetlerin başarılı olduğunu vurgulayan Yılmaz, seyir halindeki araç sürücülerini, bisikletlilere bir metreden fazla yaklaşmamaları konusunda uyardı..
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de bu tür organizasyonlar düzenlemekteki amaçlarının bisiklet kullanımını artırmak olduğunu ifade etti.

Bu yıl son etabın Olimpiyat Parkı'nda yapılmasıyla 4 ayrı yerde gerçekleştirilen yarışların tamamlandığını dile getiren Hançerli, "Geleneksel hale gelen Ödüllü Düz Bisiklet yarışları gelecek yıl için daha farklı bir organizasyonla devam edecek" dedi.

Yarışmaların sonunda organizasyonda emeği geçenlere hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.
Etkinliğe, AK Parti Karatay İlçe Başkan vekili Ali Kemal Töke, Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, belediye meclis üyeleri, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA