Otomobil Sporları

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3'üncü ayağı olan ve Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen "39'uncu Yeşil Bursa Rallisi" başladı.

OYAK Renault sponsorluğunda yapılan ralli, Bursa-Mudanya karayolundaki OYAK Renault fabrikasının önünde, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker'in verdiği seramonik start ile başladı.

Rallide, ilk olarak Kültürpark içerisinde oluşturulan Bursa Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı geçildi.
Daha sonra, Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan 3 özel etabın geçilmesiyle ilk gün yarışları, Crowne Plaza Bursa önünde sona erecek.
TOSFED Başkanı Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, "39'uncu Yeşil Bursa Rallisi"ne 40 aracın katıldığını belirterek, Türkiye Şampiyonası'nın bu sene çok çekişmeli geçtiğini söyledi.

Yeşil Bursa Rallisi'nin, Türkiye'nin en eski rallilerinden biri olması nedeniyle de önemli bir etap olduğunu vurgulayan Çeker, "Bu etapta yollar sert ve zorlu. Yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Rallide yarın tekrar direksiyon başına geçecek olan ekipler, Göynükbelen, Akçabük, Nalınlar, Osmaniye, Uluçam, Göktepe güzergahındaki 3 özel etabı ikişer kez geçerek Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaşacak.

Kaynak: AA