Miami çırpınıyor!

NBA finallerinde rakibi San Antonio Spurs'e sahasında yenilen Miami, serinin dördüncü maçını kazanarak durumu 2-2'ye getirmek istiyor.

NBA'de geçen yılın ardından bu yıl da finallerde karşılaşan Miami Heat ile San Antonio Spurs, dönüm noktası sayılan serinin dördüncü maçında Miami American Airlines Arena'da karşı karşıya gelecek.

NBA'de son iki yılın şampiyonu Heat, üst üste üçüncü şampiyonluğu için oynarken, San Antonio Spurs ise geçen yıl dramatik bir şekilde rakibine kaptırdığı şampiyonluğun intikamını almak için mücadele edecek.

Doğu ve Batı konferans şampiyonlarının mücadelesinde salı günü deplasmanda San Antonio Spurs, Miami Heat'i üstün bir oyunla 111-92 yenerek seride durumu 2-1'e getirmiş ve kaybettiği avantajı yeniden almıştı.

Bu gece oynanacak mücadele öncesi takımlar son hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

Kritik maç öncesi Miami Arena'da yaklaşık bir saat antrenman yapan Spurs, dördüncü maçta da bir önceki maçtaki gibi oynayıp kazanmak isterken, ev sahibi Heat durumu eşitleyerek final serisini uzatmak istiyor.

Takım antrenmanından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Spurs'ün antrenörü Gregg Popovich, üçüncü maçtaki ritmi yakalamak istediklerini, rakiplerinin çok güçlü olduğunu ve her maç aynı sayıya ulaşmalarının zor olduğunu söyledi.

San Antonio ekibinin Arjantinli oyuncusu Manu Ginobili de bu maçta topa sahip olmanın çok önemli olduğunun altını çizerek, aynı tempoda mücadele etmeleri halinde bu mücadeleden de galip çıkacaklarını belirtti.

Ev sahibi Miami Heat ise sürpriz bir şekilde günü antrenman yapmadan kapatırken, sadece antrenör Erik Spoelstra ve bazı oyuncular basının karşısına geçti. Spoelstra, üçüncü maçta yaptıkları hataları yapmayacaklarını, özellikle geri dönüş, top çalma ve şutlarda daha dikkatli olarak maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini dile getirdi.