''Melo'yu affedemiyorlar''

Sivasspor'un başarılı teknik adamı Roberto Carlos, Felipe Melo'nun Brezilya'da affedilmediğini ve bu sebeple de milli takıma çağrılmadığını ifade etti.

Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevine devam eden Roberto Carlos, ülkesinde düzenlenecek dev organizasyonda Brezilya'yı şampiyonluğa yakın görüyor.

Brezilya'nın başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Carlos'un milli takımda en güvendiği isimler ise Thiago Silva, David Luiz ve teknik direktör Luiz Felipe Scolari.

Brezilya'nın güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan efsane futbolcu Al Jazeera'den Hilmi Sever'e verdiği röportajda ülkesindeki protestoların sosyal konulara daha fazla önem verilmesi için yapıldığını söylüyor.

Gol kralı adayı Neymar'ın henüz gelişimini tam olarak tamamlamadığının altını çizen Carlos, Messi ile kıyaslanmasını ise erken buluyor.

- Dünya Kupası için yapılan harcamalara yönelik yapılan protestolar hâlâ devam ediyor. Sizce haklılar mı?

-Brezilya bu kez evinde şampiyon olabilir mi?

"Evet bu kez olacağına inanıyorum."

- 1950'deki gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir mi?

"Brezilya en çok Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanmış takım. 1950'den sonra çok fazla kupa kazandık, bu nedenle 1950 artık çok fazla önemli değil. Böyle bir hayal kırıklığı yaşanacağını düşünmüyorum."

- Brezilya Milli Takımı'nın zayıf yönü nedir?

Esasında bir milli takımdan bahsettiğiniz zaman zayıf yönlerinin olmaması gerekiyor. Ama belki duran toplar diyebilirim. Genel anlamda çok güçlü bir milli takımımız var.

-Brezilya Milli Takımı'nda en güvendiğiniz isimler kimler?

"David Luiz, Thiago Silva, Luis Felipe Scolari ve Parreira. Neymar'ı biraz kenarda tutmak gerekiyor çünkü onun üzerine fazla baskı yükleyemeyiz. Girip rahat şekilde oyununu oynaması gerekiyor. Tabii saha içinde liderliği olacak ama tutup da bütün maçları tek başına kazanmasını ondan bekleyemeyiz. Tek başına oynamıyor sonuçta."

-Neymar, Messi ile kıyaslanıyor...

"Gelecekte bu kıyaslama yapılabilir. Messi tüm özelliklerini tamamlamış ve çok formda bir oyuncu. Neymar gelişimini henüz tamamlamadı. Barcelona'da daha bir sezon geçirdi. Bu kıyaslama şu an için çok doğru olmaz. Neymar'ın o seviyeye gelmesi için zaman lazım. Biri çok yukarıda, biri daha yeni yeni o seviyelere geliyor."

- Dünya Kupası'nda sürpriz beklediğiniz takım hangisi?

"Afrika takımlarının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir Afrika takımı sürpriz yapacaktır. Fildişi Sahili olabilir."

- En beğendiğiniz savunma oyuncusu kim?

Thiago Silva.

"Turnuvadaki gol kralı adayınız kim?"

Neymar olabilir.

- Felipe Melo iyi bir sezon geçirdi ancak Brezilya Milli Takımı'nda yer bulamadı. Bunun sebebi neydi?

"Melo büyük bir oyuncu. Brezilya Milli Takımı'nda zaman zaman tüm suçu bir oyuncunun üzerine yüklerler. Melo da 2010 Dünya Kupası'nda elenmenin sorumlusu tutuldu. Hollanda karşısında kırmızı kart gördü. Yenilgiyi ona bağladılar ve affedemiyorlar. Bir dönem bana ve Zico'ya da suç yüklemişlerdi."

- Final maçı Maracana Stadı'nda oynanacak. Maracana, size neler hissettiriyor?

"Maracana'da çok fazla sayıda maç oynadım. Anılar ve hatıralarla dolu olan bir stat. Şu an değişmiş ve daha da güzelleşmiş. Orada oynamak güzeldir, her futbolcu Maracana'da oynamak ister."