''Soğuk savaş'' devam ediyor!

UEFA Başkanı Michel Platini, Avrupa'da bazı ülke federasyonları ve futbol adamlarının FIFA Başkanı Sepp Blatter'a gösterdiği tepkiye destek verdi.

UEFA Başkanı Michel Platini, Avrupa'da bazı ülke federasyonları ve futbol adamlarının FIFA Başkanı Sepp Blatter'a gösterdiği tepkiyle ilgili, "Avrupalılarla gurur duyuyorum" dedi.

UEFA Başkanı Platini, İngiltere, Hollanda ve Danimarka Futbol Federasyonu başkanlarının Blatter'a, "Katar'ın FIFA 2022 Dünya Kupası evsahipliğini rüşvetle aldığı" iddialarının üzerine gitme ve gelecek yıl FIFA başkanlığına yeniden aday olmaması yönündeki çağrısına destek verdi.

İngiliz basınına konuşan Platini, Avrupalı futbol adamlarının söz konusu çağrısına ilişkin, "Avrupalılarla gurur duyuyorum" değerlendirmesini yaptı.

64. FIFA Kongresi öncesinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) toplantısında konuşan Sepp Blatter, İngiliz medyasında yer alan "Katar'ın 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası evsahipliğini rüşvetle kazandığı" iddiasının "ırkçı bir saldırı" olduğunu savunmuş, gelecek yıl yapılacak FIFA başkanlık seçimlerine de 5. kez aday olabileceğini söylemişti.

Bu açıklamalara tepki gösteren İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, "Irkçılık yorumu kesinlikle kabul edilemez. İddiaların ırkçılıkla bir alakası yok, bu iddialar rüşvetle ilgili.

Bunlar soruşturulmalı ve yanıtları aranmalı. Sayın Blatter, birçoğumuz bu iddialara verdiğiniz tepkilere çok üzüldük. FIFA'nın aracılara saldırmayı durdurması ve mesajı algılaması gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Hollanda Futbol Fedarasyonu Başkanı Michael van Praag da "Az sayıda insan FIFA'yı ciddiye alıyor, bunun sorumlusu Blatter.

İnsanlar FIFA'yı usulsüzlük ve rüşvetle ilişkilendiriyor. Dolayısıyla yeniden aday olmayı planlamakla kendisi için iyi bir şey yapmıyor. Artık bu makam için olumlu bir aday değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Möller de "Yaşına ve şimdiye kadar sistemin içinde harcadığı süreye bakılacak olursa FIFA'nın yeni bir başkan bulma zamanı geldi" şeklinde konuşmuştu.