Fatih Terim, Pro Lisans Kursu’nu Ziyaret Etti

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Antalya'da Titanic Deluxe Otel'de devam eden Pro Lisans Kursu'nu ziyaret etti.

Kursiyerlerle bir araya gelen Terim, gerçekleştirdiği sohbet toplantısında deneyimlerini aktardı, tavsiyelerde bulundu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun antrenör eğitimine bakışı ve bu alanda yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Konuşmasında antrenörün sahip olması gereken özelliklere değinen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bir antrenörün kulübün vizyonunun ve hedeflerinin belirlenmesinde söz sahibi olması gerektiğini, en küçük yaş gruplarından en üst düzeye kadar tüm futbol organizasyonunun şekillendirilmesinde rol üstlenmesinin önemini vurguladı. Terim, günümüz futbolunda takımın arkasında teknik direktör yönetiminde antrenörler ile fizyoterapist, beslenme uzmanı gibi destek unsurlarıyla bir takım daha oluştuğunun altını çizdi ve bu ekibin kurulması ve çalışma yöntemleri konusunda bilgiler verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun eğitime büyük önem verdiği kaydeden Terim, bu alanda başta uzaktan öğrenme olmak üzere birçok projenin kısa süre içinde uygulamaya konulacağını bildirdi. Fatih Terim ziyareti esnasında, kursta bulunan yabancı konuklar MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg, UEFA Antrenör Eğitimi Departmanı Başkanı Frank Ludolph ile UEFA Gözlemcisi olarak Antalya'ya gelen Peter Rudbaek ile yemekli bir toplantı yaptı.

PRO LİSANS KURSU ÜÇ AŞAMADAN OLUŞUYOR
Üç aşamadan oluşan Pro Lisans Kursu'nun ilk etabını oluşturan eğitime; Abdullah Ercan, Alaettin Tutaş, Arif Erdem, Hakan Tecimer, Hami Mandıralı, Hamit Cihan, Hasan Özer, İsmet Kamak, Nevzat Dinçbudak, Okan Buruk, Orhan Kaynak, Önder Karaveli, Reha Kemal Erginer, Sait Karafırtınalar, Sefer Yılmaz, Selahaddin Dinçel, Sercan Görgülü, Suat Kaya, Şenol Fidan ve Tugay Kerimoğlu kursiyer olarak katılıyor.

1 Haziran'da başlayan ve 14 Haziran'a dek sürecek kursun programında; TFF Antrenör Eğitmenleri Ömer Kaner, Muammer Birdal ve Tuna Güneysu, Antrenör Kursları Eğitim Sorumlusu Yücel Uyar, A Milli Takım Kaleci Antrenörü ve TFD Kaleci Departmanı Sorumlusu Alper Boğuşlu, TFF Baş Hukuk Müşaviri Avukat Faruk Baştürk, Milli Takımlar Analiz Departmanı Sorumlusu Yrd.Doç. Dr. Metin Çakıroğlu, MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg, TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin'in yanı sıra Milli Takım eski teknik direktörü Mustafa Denizli, tiyatro sanatçısı Can Gürzap (Etkili konuşma, iletişim), gazeteci ve televizyon yorumcusu Şansal Büyüka ile akademisyenler Prof.Dr. Acar Baltaş, Yrd.Doç.Dr. İlker Yücesir, Dr. Anıl Işık ve Dr. Alper Aşçı'nın eğitimleri yer alıyor. Kursta, UEFA Antrenör Eğitimi Departmanı Başkanı Frank Ludolph ile Peter Rudbaek gözlemci olarak bulunuyor.

Kaynak: İHA