Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig temsilcisi Turgutluspor'da, kulübün fidanlık tesislerinden yetişen ve kariyerinde kırmızı-siyahlı formayla gol krallığı yaşayan Adnan Demirel başkan seçildi.


Adnan Demirel'in başkan seçildiği Turgutluspor kongresinde ise Divan Kurulu Başkanlığı'nı TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptı. Aydın, kongrenin camiaya hayırlı olmasını dileyerek, "Burada kazanan Turgutluspor oldu. Bizlere centilmence bir seçim ortamı oluşturdukları için tüm adaylara teşekkür ederim" dedi.

Saat 21.30'da başlayan kongre saat 02.00'da sona erdi.
Turgutlu Irlamaz Tesisleri Havuzbaşı Düğün Salonu'nda yapılan seçime eski başkan Av. Burçin Ayarcı, Adnan Demirel, Sedat Kutlu ve Hayrettin İnan katıldı.

Turgutluspor'un 30 yıllık tarihinde ilk kez 4 adayın katıldığı bir kongre yaşanırken, ipi Adnan Demirel göğüsledi. 321 delegeden 247'si sandık başına gitti. 243 geçerli oyun kullanıldığı kongrede Adnan Demirel 121, Burçin Ayarcı 78, Sedat Kutlu 41 ve Hayrettin İnan 3 oy aldı. Seçimde kongre üyesi Cennet Korkmaz da oy kullandı ve kongrede oy kullanan tek kadın üye oldu.

Seçim öncesi açıklamalarda bulunan Adnan Demirel, başkan adayı olmanın stresli olduğunu vurgulayarak, "Burada değerli büyüklerim, eski başkanlarım ve bu onurlu göreve layık olacağımı düşündü" dedi

KULÜBÜN EN GENÇ BAŞKANI OLDU
Büyük bir heyecanla geçen kongrede ipi göğüsleyen Adnan Demirel 31 yaşında başkan seçilerek kulübün en genç başkanı olurken, seçilen yönetim kurulu da en genç yönetim kurulu oldu. Adnan Demirel'in yönetim kurulu ise Mehmet Solmaz, Cemal Gürefe, Murat Çevikkan, Gökhan Özkızılcık, Ömer Çetin, Faik Bağçecikli, Fatih Çetinkaya, M.Ali Eruysal, Mehmet Ali Önaç, Musa Aydın ve Orçun Semizler oluştu. Yedek listede ise M. Çağrı Yüksel, Haluk Şevket Baba, İlker Uyar, Kemal Gülay, Hüseyin Koç, Levent Alıngan, Yakuphan Özbilen, Ömer Seyhan, Çağlar Koç, Ömer Çelen, Oktay Durmuş ve Yavuz Semizler yer aldı.

"HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI TURGUTLUSPOR ARMASI"
Listesiyle birlikte sandık başında oyların sayımını bekleyen Demirel seçimi kazandıktan sonra, "Bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Hepimizin ortak paydası Turgutluspor'un arması ve bunu en iyi noktalara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Biz Turgutluspor'da adaleti sağlamak için bu yola çıktık ve değerli kongre üyelerinin teveccühüyle seçimi kazandık. Turgutlusporumuz için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKAN MURAT AYHAN TÜZÜK TADİLATINA ENGEL OLDU
Seçim öncesi kongrede gündem maddeleri içerisinde yer alan yönetim kurulu üyeleri sayısının 12'den 15'e çıkarılması yönündeki madde, eski başkan Murat Ayhan'ın açıklamaları sonrası delegelerden ret oyu alacakken Burçin Ayarcı önerisini geri çekti ve bu madde geçersiz sayıldı.

Kaynak: İHA