Şırnak'ta Rafting Keyfi

Şırnak'taki Cehennem Deresi'nde bir grup sporcu rafting yaptı.

Şırnak Valiliği ve Güçlükonak Kaymakamlığının davetiyle Muş'tan gelen 17 kişilik ekip, Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek ile daha önce şiddet olaylarının yaşandığı Cehennem Deresi'nde rafting yaptı.
Kaymakam Benek, yaptığı açıklamada, Cehennem Deresi'ndeki güzellikleri uluslararası arenaya taşımak istediklerini söyledi.

"Huzur ortamı devam ederse buradaki güzellikler uluslararası arenada paylaşılacaktır" diyen Benek, "Bu güzellikler gizli kalmıştı, huzur ortamının devam etmesiyle bölge renklenecek. Muş'taki arkadaşları davet ettik. Bu güzellikleri yaşamak, yaşatmak ve paylaşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
- "Buraya korkarak gelmedik"
Muş Su Sporları Spor Kulübü Başkanı Şahin Şahen de çözüm sürecinin devam etmesiyle bölgeye birçok yerden sporcu gelebileceğini belirtti.

Bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini kaydeden Şahen, şöyle dedi:
"Çözüm süreci devam ederse buraya sadece Muş ekibi değil, Trabzon ekibi dahil tüm bölge ekipleri gelip rafting ve kano yapma şansı bulacaktır. Buraya Cehennem Deresi denmesi taraftarı değilim. Buraya cennet deresi denmesini istiyoruz. Daha önce buralarda çatışmalar olduğunu, insanların hayatını kaybettiğini duyduk, çok üzüldük. Buraların turizme kazandırılıp, tanıtılması lazım. Biz buraya korkarak gelmedik. Kendi ülkemizde yaşıyoruz. İstanbul da İzmir, Şırnak bizim için aynı."
Sporculardan Sümeyra Özden, Cehennem Deresi'nin rafting yapmaya elverişli olduğunu ve çok eğlendiklerini söyledi.

Sporcuları ağırlayan Damlaca köyü muhtarı Mehmet Aksoy ise bölgede spor yapıldığı için mutlu olduklarını ve çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA