Ahmet Tezcan Kupası Şampiyonu Asyam Yapı Oldu

Tekirdağ’ın Muratlı Belediyesi’nin düzenlediği Ahmet Tezcan Halı Saha futbol turnuvası, Asyam Yapı’nın zaferiyle sona erdi.


FB Derneği takımı ile Turan Gençlik takımları arasında turnuvanın son günü üçüncülük-dördüncülük maçı yapıldı. İki devre olarak 25’er dakikalık bölümler halinde oynanan maçı Tekirdağ Bölgesi Amatör Futbol Kulüpler Federasyonu’ndan Levent Buğra Vartemel yönetti. Vartemel’in yönettiği maçın ilk yarısı oldukça çekişmeli geçti. Tarafların üstünlük sağlayamadığı maçın ilk yarısı 2-2 berabere bitti. İkinci yarıya daha hızlı başlayan ve peş peşe goller bulan Turan Gençlik, maçtan 9-3 üstün ayrıldı. Turan Gençlik turnuvada üçüncü, FB Derneği takımı ise dördüncü oldu.

Turnuvanın Final maçında şampiyonu belirleyecek karşılaşma saat 19.00’da başladı.

Life Box takımı ve Asyam Yapı takımları arasındaki şampiyonluk maçına vatandaşlardan büyük ilgi vardı. Her iki takım taraftarları kendi takımları lehine maç boyunca çılgınca tezahüratlarda bulundu. Zaman zaman sertliğin yaşandığı müsabakada, futbolcular sık sık hakem Levent Buğra Vartemel tarafından uyarıldı.

Maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarıda üstün oynayan taraf ise Asyam Yapı takımı oldu. İkinci yarının başında ve maçın bitimine iki dakika kala 2 gol bulan Asyam Yapı takımı maçtan 3-1 galip ayrıldı. Muratlı Ahmet Tezcan Turnuvası Şampiyonu Asyam Yapı takımı oldu.

Final maçının bitiminden hemen sonra turnuvada dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi. Törende şampiyon takımın kupasını Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu verdi. Şampiyonluk kupasını Kaymakam Hersanlıoğlu’nun elinden alan Asyam Yapı takımı oyuncuları kupayı kaptanları Aykut Öztürk’le birlikte havaya kaldırarak sevinç gösterisinde bulundu. İkinci olan Life Box takımının kupasını ise Belediye Başkanı Nebi Tepe verdi.

Asyam Yapı Enerji Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Altuntaş, şampiyon takım oyuncularının şerefine Behçet’in Yeri’nde yemek verdi. Altuntaş; “Futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. Onlar bana şampiyonluk hediye ettiler. Bu nedenle çok mutluyum. Takımdaki arkadaşlık ruhu başarıyı getirdi. Önümüzdeki yılki şampiyonluğa da adayız. En az üst üste 3 yıl şampiyon olmayı hedefliyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

Kaptan Aykut Öztürk ise yaptığı konuşmada, şampiyon olmayı çok istediklerini ve sonunda hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Öztürk, önümüzdeki yıl yapılacak turnuvaya da şimdiden hazırlanmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan belediyenin düzenlemiş olduğu halı saha turnuvasına Muratlılı futbolseverlerin büyük bir ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik açısından emniyet birimlerinin halı saha çevresinde tedbir alması da vatandaşlarca olumlu karşılandı.

Kaynak: İHA